Booking objavio imena finalistica nagrade Technology Playmaker Awards

Booking objavio imena finalistica nagrade Technology Playmaker Awards

Foto: Fotolia

Booking.com objavio je imena finalistica drugog izdanja nagrade Technology Playmaker Awards. Dodjela nagrada pokrenuta je 2017. godine s namjerom odavanja priznanja svim ženama koje rade na tome da promijene tvrtke, branše, zajednice i društvo uz pomoć tehnologije.

Ovogodišnje finalistice dolaze iz više od 20 zemalja. Nažalost, na tom popisu nema Hrvatske, premda je prošle godine jedna od finalistica bila i inovatorica iz Hrvatske Tanja Folnović koja je pokrenula uspješan start-up koristan u sektoru agrikulture.  Na temelju povratnih informacija o nagradama koje su dodijeljene prošle godine, a koje su bile otvorene za nominacije kandidatkinja iz Europe, ovaj put nominirane su žene iz sektora tehnologije iz cijeloga svijeta, sa svih razina u sektoru tehnologije ili povezanom s IT-jem.

Za dodjelu nagrade Booking.com Technology Playmaker Awards 2019 definirano je sedam kategorija kako bi se obilježio učinak i doprinos žena iz sektora tehnologije u područjima kao što su poduzetništvo, inovacije, učinak na zajednicu i vodstvo. Šest dobitnica u pojedinačnoj kategoriji i jedna iz kategorije korporacija bit će objavljene 13. ožujka na gala večeri u Londonu.

Finalistice i ostale sudionice imat će priliku čuti izlaganje Eileen Brubidge, investitorice i osnivačice društva Passion Capital. Osim nje, nazočnima će se obratiti i Hadeel Ayoub, prošlogodišnja dobitnica nagrade, osnivačica i direktorica tvrtke BrightSign, startupa koji radi na razvoju rješenja za olakšavanje komunikacije osobama s poteškoćama u neverbalnoj komunikaciji.

Dobitnice će odabrati stručni žiri sastavljen od vodećih ljudi u najvećim svjetskim tehnološkim tvrtkama i uspješnim startupima, predstavnika obrazovnih ustanova, Europskog parlamenta te poznati medijski predstavnik iz poslovnog sektora. Dobitnica iz svake kategorije dobit će novčanu nagradu od 5000 eura. Ukupna dobitnica nagrade, koja će biti odabrana među dobitnicama pojedinih kategorija, dobit će dodatnu nagradu od 10.000 eura.

Još iz kategorije

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

23.02.2019. komentiraj

Popularni alat za kompresiju aplikacija WinRAR, prošlog je mjeseca zakrpao poveći sigurnosni propust, koji je u teoriji omogućavao hakerima postavljanje malwarea na sve verzije softvera unazad 19 godina. Srećom, prošle godine ranjivost je otkrivena od strane Check Point Softwarea i uspješno uklonjena zahvaljujući njegovim stručnjacima.

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

22.02.2019. komentiraj

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prosinac 2018. iznosila je 6 262 kune, što je nominalno niže za 0,1%, a realno više za 0,7% u odnosu na studeni 2018., dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno viša za 4,8%, a realno za 4%. Medijalna neto plaća za prosinac 2018. iznosila 5 425 kuna, a za cijelu 2018. godinu 5 392 kune.

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

22.02.2019. komentiraj

Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog, odgovorili su na upit ICTbusiness.info što se to događa. Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju.