Booking objavio imena finalistica nagrade Technology Playmaker Awards

Booking objavio imena finalistica nagrade Technology Playmaker Awards

Foto: Fotolia

Booking.com objavio je imena finalistica drugog izdanja nagrade Technology Playmaker Awards. Dodjela nagrada pokrenuta je 2017. godine s namjerom odavanja priznanja svim ženama koje rade na tome da promijene tvrtke, branše, zajednice i društvo uz pomoć tehnologije.

Ovogodišnje finalistice dolaze iz više od 20 zemalja. Nažalost, na tom popisu nema Hrvatske, premda je prošle godine jedna od finalistica bila i inovatorica iz Hrvatske Tanja Folnović koja je pokrenula uspješan start-up koristan u sektoru agrikulture.  Na temelju povratnih informacija o nagradama koje su dodijeljene prošle godine, a koje su bile otvorene za nominacije kandidatkinja iz Europe, ovaj put nominirane su žene iz sektora tehnologije iz cijeloga svijeta, sa svih razina u sektoru tehnologije ili povezanom s IT-jem.

Za dodjelu nagrade Booking.com Technology Playmaker Awards 2019 definirano je sedam kategorija kako bi se obilježio učinak i doprinos žena iz sektora tehnologije u područjima kao što su poduzetništvo, inovacije, učinak na zajednicu i vodstvo. Šest dobitnica u pojedinačnoj kategoriji i jedna iz kategorije korporacija bit će objavljene 13. ožujka na gala večeri u Londonu.

Finalistice i ostale sudionice imat će priliku čuti izlaganje Eileen Brubidge, investitorice i osnivačice društva Passion Capital. Osim nje, nazočnima će se obratiti i Hadeel Ayoub, prošlogodišnja dobitnica nagrade, osnivačica i direktorica tvrtke BrightSign, startupa koji radi na razvoju rješenja za olakšavanje komunikacije osobama s poteškoćama u neverbalnoj komunikaciji.

Dobitnice će odabrati stručni žiri sastavljen od vodećih ljudi u najvećim svjetskim tehnološkim tvrtkama i uspješnim startupima, predstavnika obrazovnih ustanova, Europskog parlamenta te poznati medijski predstavnik iz poslovnog sektora. Dobitnica iz svake kategorije dobit će novčanu nagradu od 5000 eura. Ukupna dobitnica nagrade, koja će biti odabrana među dobitnicama pojedinih kategorija, dobit će dodatnu nagradu od 10.000 eura.

Još iz kategorije

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

19.04.2019. komentiraj

Ovoga tjedna u Europskom parlamentu predstavljena je izložba „Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Europu“ u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, a koju je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala.

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.