Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu
Antonio Jularić

Nova aplikacija pod imenom CityBook koja treba postati univerzalni digitalni vodič za gradove dolazi iz Booking.com-a.  Radi se o responzivnom digitalnom vodiču za gradove koji na jednom mjestu savršeno kombinira inspiraciju, planiranje, navigaciju i doživljaje. Prvi pilot-projekti pokrenuti su danas za Pariz, London i Amsterdam.

CityBook će se u potpunosti fokusirati na to da pomogne putnicima kada stignu u svoje odredište - pružanjem personaliziranih preporuka vezanih za različite aktivnosti, prikazivanjem lokalnih ponuda i popusta ili ponudom sadržaja kako bi putnici saznali više o gradu i lakše donijeli odluke. Time će pomoći Booking.com-u da sazna više o tome što je najrelevantnije za putnike dok borave u svom odredištu. Proizvodi, sadržaj i opcije CityBooka koji se najviše svide putnicima nakon toga će biti omogućeni u glavnoj aplikaciji Booking.com-a. To će biti korak bliže viziji Booking.com-a da olakša putnicima jednostavno donošenje odluka tijekom cijelog putovanja.

CityBook koristi prednosti modela strojnog učenja koji uzimaju u obzir lokaciju putnika, sastav skupine koja putuje (obitelj, par ili solo putnik), o kojem se dijelu putovanja radi (prvi ili posljednji dan putovanja) te vremenske prilike i raspoloživost u stvarnom vremenu. Na temelju toga donose se kontekstualne preporuke kako bi putnici najbolje iskoristili svoje putovanje, uključujući i upute kako se vratiti do smještaja s bilo koje lokacije u gradu. Tehnologija koja omogućuje CityBook objedinjuje napredne pretrage vezane za putovanja na jednom mjestu, uz automatske preporuke, tako da nema potrebe raditi detaljne planove unaprijed.

„Putem aplikacije CityBook putnicima želimo staviti sve najbolje mogućnosti za istraživanje grada na dohvat ruke“, rekao je Ram Papatla, Potpredsjednik odjela za atrakcije u Booking.com-u. „Prebacivanje između nekoliko stranica i aplikacija kako bi se pronašle najbolje informacije, a zatim pojedinačno rezerviranje odabranih sadržaja nije najpraktičniji postupak. Želimo pomoći putnicima da se usredotoče na zabavni dio planiranja putovanja - inspiraciju - i pojednostaviti postupak rezervacije i organizacije putovanja, uz zanimljiv sadržaj koji se može rezervirati uz svega nekoliko dodira i gdje je sve praktično organizirano na jednom mjestu“m, pojašnjava Papatla.

„Istraživanje tih novih opcija i povezanijeg doživljaja tijekom putovanja uz pomoć pilot-projekata kao što je CityBook omogućuje nam da brzo donosimo inovacije, usporedimo ono što smo naučili te još brže i preciznije testiramo pretpostavke“, rekao je Papatla. „Na temelju načina na koji će putnici stupati u interakciju sa CityBookom on će se dodatno razvijati i dobivati različite opcije koje će potencijalno biti uvrštene u glavnu aplikaciju Booking.com-a“, zaključuje Papatla.

Bez obzira na uređaj ili platformu koju putnik odabere, njihov doživljaj putovanja bit će u potpunosti sinkroniziran. Bilo da preuzimaju aplikaciju za Android ili iOS ili jednostavno posjećuju web-verziju stranice CityBook na računalu ili mobitelu, putnici će nakon prijave s detaljima svog Booking.com korisničkog računa biti spremni za otkrivanje, planiranje i istraživanje grada - onako kako im to odgovara.

CityBook je trenutačno dostupan na engleskom jeziku za Amsterdam, London i Pariz, a u narednim mjesecima bit će dostupan i za Tokio, New York, Berlin, Barcelonu i Rim. Nakon što postane dostupan za neki grad, putnici Booking.com-a s nadolazećom rezervacijom u taj grad dobit će pozivnicu da iskoriste CityBook za svoje nadolazeće putovanje.