Bolt uvodi mogućnost najma kombi vozila

Bolt uvodi mogućnost najma kombi vozila

Bolt je uveo novu uslugu koja će olakšati putovanja grupama ljudi koje imaju potrebu za većim vozilima. Hrvatska je prva zemlja koja uvodi ovu praktičnu uslugu pod nazivom Bolt Van. Nova opcija dostupna je svim korisnicima aplikacije u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Splitu te Dubrovniku. Uber je pokušao tako nešto i odustao. Uber je pokušao tako nešto i odustao u Zagrebu, dok na obali i dalje ima.

Nova usluga uključuje mogućnost odabira vozila sa 8 sjedala koja će osigurati udobniju, prostraniju te jednostavniju vožnju svim korisnicima koji bi inače prije uvođenja ove usluge morali naručivati 2 odvojena vozila, ističu iz Boolta i dodaju da je potreba za većim vozilima s više sjedala i prostora osjeti se najviše kada su u pitanju posebne prilike kao što je vožnja od ili do aerodroma s mnogo prtljage, odlazak na izlet tijekom vikenda ili jednostavno grupni večernji izlazak u grad. Korištenje jednog vozila za cijelu obitelj, grupu prijatelja ili poslovnih kolega olakšava cjelokupnu organizaciju svakodnevnih aktivnosti te pozitivno utječe na potencijalnu financijsku potrošnju.

„Svi korisnici Bolta koji putuju u grupama do 8 osoba mogu prilikom upisivanja odredišta u aplikaciji odabrati novu uslugu pod nazivom Van. Nakon odabira nove usluge, aplikacija traži dostupnog vozača u izabranoj kategoriji, odnosno vozača s vozilom koje odgovara standardu nove opcije te ga upućuje na lokaciju korisnika“, ističu u Boltu.  Uz to, kako sami ističu, Bolt vozačima partnerima naplaćuje do 40% manje od konkurencije za korištenje platforme što donosi uštede korisnicima i vozačima.

A što se tiče cijena iz Bolta ističu kako je Bolt Van dostupan je u Zagrebu za vožnje koje iznose minimalno 20 kn te je tada start vožnje 9.50kn, 6kn po kilometru i 0.80kn po minuti vožnje. „U Dubrovniku je minimalna cijena vožnje 25 kn, start vožnje 15kn, cijena po kilometru 10 kn te cijena po minuti 1 kn. A u Zadru, Šibeniku i Splitu minimalna cijena vožnje iznosi 23 kn, start vožnje je 11 kn, cijena po kilometru je 7.50 kn i cijena po minuti je 0.80 kn“, zaključuju u Boltu.

Još iz kategorije

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.

Stvorena umjetna inteligencija koja može uređivati fotografije bez ikakvog učenja

Stvorena umjetna inteligencija koja može uređivati fotografije bez ikakvog učenja

23.08.2019. komentiraj

Tehnologija je napredovala do iznimnih razina pa tako i ona koja se veže uz fotografiju, tako da su mogućnosti njihova uređivanja probile granice s dolaskom umjetne inteligencije i strojnog učenja. Do te mjere da jesamo djelić određene fotografija dovoljan da bi se izvukli segmenti i stvorila potpuno nova, svježa, poboljšana fotografija...