Bolt uvodi mogućnost najma kombi vozila

Bolt uvodi mogućnost najma kombi vozila

Bolt je uveo novu uslugu koja će olakšati putovanja grupama ljudi koje imaju potrebu za većim vozilima. Hrvatska je prva zemlja koja uvodi ovu praktičnu uslugu pod nazivom Bolt Van. Nova opcija dostupna je svim korisnicima aplikacije u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Splitu te Dubrovniku. Uber je pokušao tako nešto i odustao. Uber je pokušao tako nešto i odustao u Zagrebu, dok na obali i dalje ima.

Nova usluga uključuje mogućnost odabira vozila sa 8 sjedala koja će osigurati udobniju, prostraniju te jednostavniju vožnju svim korisnicima koji bi inače prije uvođenja ove usluge morali naručivati 2 odvojena vozila, ističu iz Boolta i dodaju da je potreba za većim vozilima s više sjedala i prostora osjeti se najviše kada su u pitanju posebne prilike kao što je vožnja od ili do aerodroma s mnogo prtljage, odlazak na izlet tijekom vikenda ili jednostavno grupni večernji izlazak u grad. Korištenje jednog vozila za cijelu obitelj, grupu prijatelja ili poslovnih kolega olakšava cjelokupnu organizaciju svakodnevnih aktivnosti te pozitivno utječe na potencijalnu financijsku potrošnju.

„Svi korisnici Bolta koji putuju u grupama do 8 osoba mogu prilikom upisivanja odredišta u aplikaciji odabrati novu uslugu pod nazivom Van. Nakon odabira nove usluge, aplikacija traži dostupnog vozača u izabranoj kategoriji, odnosno vozača s vozilom koje odgovara standardu nove opcije te ga upućuje na lokaciju korisnika“, ističu u Boltu.  Uz to, kako sami ističu, Bolt vozačima partnerima naplaćuje do 40% manje od konkurencije za korištenje platforme što donosi uštede korisnicima i vozačima.

A što se tiče cijena iz Bolta ističu kako je Bolt Van dostupan je u Zagrebu za vožnje koje iznose minimalno 20 kn te je tada start vožnje 9.50kn, 6kn po kilometru i 0.80kn po minuti vožnje. „U Dubrovniku je minimalna cijena vožnje 25 kn, start vožnje 15kn, cijena po kilometru 10 kn te cijena po minuti 1 kn. A u Zadru, Šibeniku i Splitu minimalna cijena vožnje iznosi 23 kn, start vožnje je 11 kn, cijena po kilometru je 7.50 kn i cijena po minuti je 0.80 kn“, zaključuju u Boltu.

Još iz kategorije

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

20.01.2020. komentiraj

Nova aplikacija pod imenom CityBook koja treba postati univerzalni digitalni vodič za gradove dolazi iz Booking.com-a.  Radi se o responzivnom digitalnom vodiču za gradove koji na jednom mjestu savršeno kombinira inspiraciju, planiranje, navigaciju i doživljaje. Prvi pilot-projekti pokrenuti su danas za Pariz, London i Amsterdam.

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

18.01.2020. komentiraj

Da je odluka kojim slučajem u njihovim rukama, velika većina građana Hrvatske, njih 84%, ukinula bi ili ograničila rad trgovina nedjeljom, otkriva anketa koju je proveo portal MojPosao i u kojoj je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika.

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

18.01.2020. komentiraj

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a nešto sporije prate je društvene promjene, što se može vidjeti iz podatka da iza većine odobrenih patenata diljem svijeta i dalje svoje muškarci. Dakle, žene još uvijek nisu dovoljno prisutne u tehnološkom svijetu, odnosno, ne stoje u dovoljnoj mjeri iza izuma.