Bolt dostupan u Splitu i Dubrovniku

Bolt dostupan u Splitu i Dubrovniku

Bolt, bivši Taxify, dostupan je u Splitu i Dubrovniku te nudi korisnicima povoljne vožnje, a vozačima partnerima veću mogućnost zarade. „Bolt je ustrajan u svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim, jednostavnijim i jeftinijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi. Stoga je širenje poslovanja na obalu, gdje tijekom ljetnih mjeseci vladaju gužve, razumljiv potez“, tvrde i kompaniji.

Jednako kao i prilikom uspješnog lansiranja Bolta u Zagrebu, korisnici u Splitu i Dubrovniku mogu očekivati popust od 50 posto na vožnje plaćene karticom, objašnjavaju u Boltu.

Procijenjena cijena usluge prijevoza za odabranu rutu vidljiva je prilikom naručivanja vožnje. U Splitu naknada za početak vožnje iznosi 5 kuna, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je 5 kuna. U Dubrovniku je naknada za početak vožnje 11 kuna, vrijeme vožnje 65 lipa po minuti te cijena vožnje po kilometru 6,5 kuna.

Boltove usluge uključuju prijevoz na zahtjev, s autima i motorima, kao i uslugu dijeljenja električnih romobila te je u planu lansiranje usluga dostave hrane. Ova estonska tvrtka, nakon samo pet godina poslovanja, ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja te je postala vodeća tvrtka za pružanje usluge prijevoza na zahtjev.

„Ponosni smo što možemo građanima, ali i turistima u Splitu i Dubrovniku pružiti više mogućosti za poslovni razvoj i korištenje usluge prijevoza na zahtjev te na taj način olakšati i ubrzati kretanje gradom, osobito tijekom ljetne sezone. Uz Split i Dubrovnik planiramo nastaviti širenje poslovanja i na ostale gradove na hrvatskoj obali jer nam je cilj da što više Hrvata ima izbor povoljnijeg načina kretanja svojim gradom.“, poručio je Daniel Tutić, predstavnik tvrtke u Hrvatskoj.

„Bolt je pošteniji prema vozačima partnerima te im naplaćuje 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede putnicima i vozačima. Na taj način Bolt stvara veliku mogućnost zarade za vozače te stvara održivu uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi“, tvrde u Boltu.