Bojana Mandić preuzela strateške komunikacije tvrtke Pet minuta

Bojana Mandić preuzela strateške komunikacije tvrtke Pet minuta

Početkom travnja zagrebačkom timu tvrtke Pet minuta se pridružila Bojana Mandić, informatičkoj zajednici poznata kao PR savjetnica i osnivačica inicijative Girl Geek Dinners Hrvatska, a preuzet će vođenje ljudskih resursa, komunikaciju s medijima i organizaciju tehnoloških događanja.

Tvrtka Pet minuta je hrvatska tvrtka koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija i rješenja za sve mobilne platforme, s uredima u Zagrebu, Osijeku i New Yorku. Tijekom proteklih šest godina postojanja tvrtka je pružila potporu više desetaka klijenata u 15-ak zemalja širom svijeta u osmišljavanju i planiranju njihove mobilne strategije i prisutnosti, a danas zapošljava 50 vrhunskih razvojnih inženjera i inženjerki, dizajnera i stručnjaka za dizajn i korisničko iskustvo koji razvijaju visokokvalitetne mobilne aplikacije.

“Razvoj tvrtke pratim još od njenih početaka, a s obzirom da je moja zanimacija uvijek bila vezana uz tehnologiju rad u tvrtki Pet minuta za mene osobno predstavlja sjajan izazov. Moja uloga će, osim komunikacije s medijima, biti i stalna potraga za inovativnim stručnjacima i stručnjakinjama, te osiguravanje neometane komunikacije zaposlenika tvrtke koja danas broji pedeset zaposlenika“, izjavila je Bojana Mandić.

Pet minuta je okrenuta prema svjetskom tržištu što dokazuje podatak da je u 2012. godini više od 90 posto prihoda ostvareno izvozom, s tim da je 75 posto prihoda ostvareno na tržištu SAD-a. Real Networks, Verve Mobile, Livewire Mobile, AVL, MeetMoi, Recomy, Core Media i OLX su samo neki od inozemnih klijenata s kojima je Pet minuta ostvarila dugoročnu suradnju, dok na regionalnom tržištu surađuje s velikim tvrtkama kao što su T-Mobile, Mobilkom Austria, Allianz, Hrvatska turistička zajednica i Agrokor.

„Tvrtka je za ovu godinu predvidjela daljnji rast tako da smo u kontinuiranoj potrazi za talentiranim kadrom. Želimo mladim ljudima koji su pri završetku fakulteta računarskog usmjerenja, te onima koji razmišljaju o odlasku u inozemstvo u potrazi za boljom perspektivom, pokazati kako svoju karijeru mogu graditi u Hrvatskoj jer postoje tvrtke koje im mogu ponuditi zanimljiv, inovativan i dobro plaćen posao. Osim organizacije idućeg ZG Tech Meetupa kojeg upravo pripremamo, u narednim mjesecima planiramo još aktivnosti od interesa za široku zajednicu. Zajedno sa ShoutEmom (Dovikivati d.o.o.) zapošljavamo više od 60 ljudi te će nam Bojanin dolazak značajno pomoći u upravljanju internim ljudskim potencijalima te komunikaciji s budućim zaposlenicima.“, izjavio je Luka Abrus, direktor Pet minuta.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.