Blockchain.com u godinu dana dodao novih 22 milijuna jedinstvenih kripto novčanika

Blockchain.com u godinu dana dodao novih 22 milijuna jedinstvenih kripto novčanika

Kriptovalute bilježe izniman rast posljednjih nekoliko godina, a samim time i interes investitora, što podrazumijeva početnike i profesionalce. A svi oni zajedno čine cijelu jednu poveću vojsku koja „gura“ kriptopriču prema naprijed.

Naime, prema podacima Finbolda, platforma Blockchain.com je od studenoga prošle do studenoga ove godine dodala još 22,86 milijuna jedinstvenih kriptonovčanika u svoj portfolio. Ukupno, to je rast od 40,9 posto u odnosu na 55,89 milijuna jedinstvenih novčanika lani.

Primjerice, u studenome 2019. situacija je bila takva da se bilježilo 43,15 milijuna kriptonovčanika, što je također bio nezanemariv rast od 44,79 posto u odnosu na godinu prije. A između 2017. i 2018. zabilježen je dosad rekordni rast od 62,3 posto.

Dakle, kroz protekle četiri godine situacija se ne smiruje, ljudi imaju sve izraženiji interes prema kriptovalutama, što potpomaže konstantan rast onih najpopularnijih, ali i činjenica da su državne vlasti, institucije, ali i tradicionalni financijski sektor, prepoznali priliku te se uključili u cijelu priču. A na taj način joj dali ne samo legitimitet već i potrebno povjerenje kod korisnika.

Treba znati i da svi ovi digitalni novčanici na Blockchain.com i sličnim platformama ne znače i tolik broj korisnika, baš suprotno. Zbog želje za anonimnosti i nemogućnosti da im se uđe u trag, pojedinci imaju više digitalnih novčanika, a često ih koriste samo za jednu transakciju, da bi potom otvorili novi. Onaj, tzv. glavni, koristi se za čuvanje najvećeg dijela kriptovaluta.

Barem tako barataju svime oni najveći. Početnici najčešće imaju jedan kriptonovčanik i čekaju prvu priliku kad će ostvariti određenu zaradu pa novac povuku i nerijetko više nisu aktivni. Ili, ako se odluče za novu investicijsku avanturu, otvaraju novi novčanik. I tako u krug...