Biznis akademija obrazovala 700 obrtnika u vještinama digitalnog marketinga

Biznis akademija obrazovala 700 obrtnika u vještinama digitalnog marketinga

Oko 700 obrtnika iz 13 hrvatskih gradova na Biznis akademiji su poboljšali svoje vještine prodaje i marketinga u digitalnom svijetu na 16 besplatnih radionica. Projekt koji je pokrenuo Tele2 u protekle dvije godine obrtnicima i malim i srednjim poduzetnicima pojasnio je, među ostalim, glavne alate digitalnog marketinga, strategiju oglašavanja na internetu, ulogu Googlea, Facebooka i Instagrama u privlačenju kupaca te savjete za pripremu i provođenje Google Ads kampanja.

Iz Tele2 ističu kako je Biznis akademija ujedno i online platforma s interaktivnim sadržajima jer svaki poduzetnik u trenutku kada mu to najviše odgovara može na stranici www.biznisakademija.hr pronaći mnogobrojne savjete i praktične upute za digitalno poslovanje.

„Mali poduzetnici i obrtnici pokretači su hrvatskoga gospodarstva te im je potrebna potpora u svakodnevnim izazovima, ali i razvijanju poslovanja. Kako bismo ih osnažili u vještinama koje su danas osnova razvoja i dali im dodatan vjetar u leđa, pokrenuli smo Biznis akademiju. Radionice su se održavale diljem Hrvatske, a posebno nas veseli izvrstan odaziv poduzetnika jer su tijekom radionica pronašli i mjesto za druženje i razmjenu iskustava“, rekao je Dejan Džabirski, voditelj B2B prodaje u Tele2. Istaknuo je da uspješnost projekta najbolje potvrđuje ispitivanje zadovoljstva sudionika, prema kojem bi njih čak 99 posto preporučilo radionice drugim kolegama.

Program Biznis akademije usmjerio se na poboljšanje digitalne razine poslovanja obrtnika u što kraćem roku te su stoga polaznici dobili pregled mogućnosti i prednosti korištenja digitalnim tehnologijama i alatima u marketingu i prodaji. Također, Tele2 im je jamčio kvalitetu sadržaja, zahvaljujući potpori savjetnika specijaliziranih za digitalni marketing i prodaju, ali i stvarnim pričama uspješnih poduzetnika. Radionice su tako predvodili stručnjaci s područja digitalnog marketinga, izv. prof. dr. sc. Vatroslav Škare s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i mag. oec. Sanja Novak.

„Vjerujem da je većina polaznika došla na Biznis akademiju sa sviješću da je digitalni marketing važan za njihov biznis. Mi smo ih uveli u taj svijet i objasnili im koji su glavni alati, kako se oni koriste i u kojim prigodama ima smisla odabrati jedan ili drugi alat te im pokazali kako funkcioniraju. Pokazali smo im i mnogobrojne primjere kako se digitalni marketing uspješno može primjenjivati u praksi, uzimajući u obzir budžete i ograničene resurse obrtnika“, pojasnio je izv. prof. dr. sc. Vatroslav Škare i poručio svim obrtnicima i malim poduzetnicima da uče, rade, griješe, ali nikako ne ignoriraju digitalizaciju.

Tele2 u sklopu Biznis akademije također je provodio online natječaje za obrtnike, a oni najkreativniji ili najinovativniji dobili su mogućnost izrade videospota o svojem poslu ili projektu te promociju na Facebooku medijskog partnera 24 sata. Njihova prisutnost u digitalnom svijetu time je dobila dodatnu kvalitetu, a sami obrti na najbolji su način u praksi mogli iskusiti prednosti online promocije i doprinosa svojem poslovanju, zaključuju iz Tele2.