Bivši šefovi HTC-a pokreću vlastitu mobilnu kompaniju Kazam

Bivši šefovi HTC-a pokreću vlastitu mobilnu kompaniju Kazam
Fotolia

Na mobilnom tržištu uskoro bi se mogao pojaviti novi igrač, Kazam. Kazam su pokrenuli bivši šefovi u HTC-u, točnije bivši šef za marketing u Velikoj Britaniji James Atkins, te bivši šef prodaje Michael Coombes.

Atkins i Coombes obećavaju kako će na tržište donijeti pametne telefone zapanjujućeg dizajna, kvalitetnog hardvera i intuitivne tehnologije uz izvrsnu korisničku podršku.

“Vjerujemo kako je smartphone vaš digitalni odraz, a kako smo svi različiti, važno je da ne usvojimo princip rada kako jedna veličina odgovara baš svakome“, rekao je Coombes.

Ako pratite vijesti iz Android svijeta vjerojatno ste već čitali da je HTC u prethodnih par godina bio u manje ili više blagim problemima da ostane profitabilna kompanija.

Michael Coombes i James Atkins u razgovoru su izjavili kako će Kazam svoje proizvode fokusirati na europsko tržište. Atkins je dodao da će nova kompanija biti posvećena pružanju pozitivnog mobilnog iskustva. Iako je lijepo vidjeti da se pojavljuju nova imena na tržištu pametnih telefona, nameće se pitanje hoće li uspjeti zaživjeti?

Kada vidimo da se i veliki igrači, kao HTC i BlackBerry koji posjeduju značajne resurse, muče da pozitivno posluju, djeluje malo neuvjerljivo da će jedna startup kompanija imati snage da se nosi sa Samsungom, Apple-om i ostalima.

Prvi pametni telefon pod brandom Kazama najavljen je za kraj ove godine.