Bivši šefovi HTC-a pokreću vlastitu mobilnu kompaniju Kazam

Bivši šefovi HTC-a pokreću vlastitu mobilnu kompaniju Kazam

Foto: Fotolia

Na mobilnom tržištu uskoro bi se mogao pojaviti novi igrač, Kazam. Kazam su pokrenuli bivši šefovi u HTC-u, točnije bivši šef za marketing u Velikoj Britaniji James Atkins, te bivši šef prodaje Michael Coombes.

Atkins i Coombes obećavaju kako će na tržište donijeti pametne telefone zapanjujućeg dizajna, kvalitetnog hardvera i intuitivne tehnologije uz izvrsnu korisničku podršku.

“Vjerujemo kako je smartphone vaš digitalni odraz, a kako smo svi različiti, važno je da ne usvojimo princip rada kako jedna veličina odgovara baš svakome”, rekao je Coombes.

Ako pratite vijesti iz Android svijeta vjerojatno ste već čitali da je HTC u prethodnih par godina bio u manje ili više blagim problemima da ostane profitabilna kompanija.

Michael Coombes i James Atkins u razgovoru su izjavili kako će Kazam svoje proizvode fokusirati na europsko tržište. Atkins je dodao da će nova kompanija biti posvećena pružanju pozitivnog mobilnog iskustva. Iako je lijepo vidjeti da se pojavljuju nova imena na tržištu pametnih telefona, nameće se pitanje hoće li uspjeti zaživjeti?

Kada vidimo da se i veliki igrači, kao HTC i BlackBerry koji posjeduju značajne resurse, muče da pozitivno posluju, djeluje malo neuvjerljivo da će jedna startup kompanija imati snage da se nosi sa Samsungom, Apple-om i ostalima.

Prvi pametni telefon pod brandom Kazama najavljen je za kraj ove godine.

Još iz kategorije

Ukupna vrijednost javne nabave u 2021. godini iznosi 57,234 milijardi kuna bez PDV-a

Ukupna vrijednost javne nabave u 2021. godini iznosi 57,234 milijardi kuna bez PDV-a

16.08.2022.

Ukupna vrijednost objavljenih ugovora i okvirnih sporazuma u 2021. godini iznosi 46.631.660.140 kuna bez PDV-a, vrijednost evidentirane jednostavne nabave iznosi 10.547.572.437 kuna bez PDV-a (iznos temeljen na unosu dodatnih podataka u EOJN-u od strane obveznika javne nabave), a vrijednost nabave za potrebe diplomatsko-konzularnih predstavništava iznosi 55.184.294 kuna.

SAD odbio Muska, FCC ne želi dati 885 milijuna dolara

SAD odbio Muska, FCC ne želi dati 885 milijuna dolara

14.08.2022.

Savezna komisija za komunikacije (FCC) odbila je zahtjev tvrtke Starlink za 885 milijuna američkih dolara saveznih subvencija koje bi omogućile pružanje satelitskog interneta ruralnim područjima.

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

13.08.2022.

Dok se ljetni ciklus edukacija programiranja privodi kraju, Infinum Academy već je objavio termine održavanja tri nove radionice. Uz već poznatu edukaciju u području UX/UI dizajna, za koju portfolio treba poslati najkasnije do 18. kolovoza, prijave su otvorene i za programe DevOps i WordPress.