Bivši šefovi HTC-a pokreću vlastitu mobilnu kompaniju Kazam

Bivši šefovi HTC-a pokreću vlastitu mobilnu kompaniju Kazam

Foto: Fotolia

Na mobilnom tržištu uskoro bi se mogao pojaviti novi igrač, Kazam. Kazam su pokrenuli bivši šefovi u HTC-u, točnije bivši šef za marketing u Velikoj Britaniji James Atkins, te bivši šef prodaje Michael Coombes.

Atkins i Coombes obećavaju kako će na tržište donijeti pametne telefone zapanjujućeg dizajna, kvalitetnog hardvera i intuitivne tehnologije uz izvrsnu korisničku podršku.

“Vjerujemo kako je smartphone vaš digitalni odraz, a kako smo svi različiti, važno je da ne usvojimo princip rada kako jedna veličina odgovara baš svakome”, rekao je Coombes.

Ako pratite vijesti iz Android svijeta vjerojatno ste već čitali da je HTC u prethodnih par godina bio u manje ili više blagim problemima da ostane profitabilna kompanija.

Michael Coombes i James Atkins u razgovoru su izjavili kako će Kazam svoje proizvode fokusirati na europsko tržište. Atkins je dodao da će nova kompanija biti posvećena pružanju pozitivnog mobilnog iskustva. Iako je lijepo vidjeti da se pojavljuju nova imena na tržištu pametnih telefona, nameće se pitanje hoće li uspjeti zaživjeti?

Kada vidimo da se i veliki igrači, kao HTC i BlackBerry koji posjeduju značajne resurse, muče da pozitivno posluju, djeluje malo neuvjerljivo da će jedna startup kompanija imati snage da se nosi sa Samsungom, Apple-om i ostalima.

Prvi pametni telefon pod brandom Kazama najavljen je za kraj ove godine.

Još iz kategorije

Tele2 donacijom pet novih dronova nastavlja štititi hrvatske šume

Tele2 donacijom pet novih dronova nastavlja štititi hrvatske šume

08.12.2019. komentiraj

Pet novih dronova nadzirat će šume diljem Hrvatske u borbi protiv požara zahvaljujući donaciji Tele2 petorima vatrogasnim društvima. Tako već treću godinu za redom Tele2 u projektu DRONacija, umjesto kupovine blagdanskih poklona za poslovne partnere, pomaže onima koji brinu o dobrobiti svih nas i zaštiti hrvatskih 'zelenih' ljepota. Prijeko potrebne bespilotne letjelice koristit će već sljedeće protupožarne sezone Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika, Dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir, Javna vatrogasna postrojba Grada Slavonskog Broda, Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala Osijek te Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka.

Uloga digitalizacije u preoblikovanju sektora industrijske proizvodnje

Uloga digitalizacije u preoblikovanju sektora industrijske proizvodnje

08.12.2019. komentiraj

Digitalizacija transformira DNK industrijske proizvodnje. U današnje vrijeme digitalno pametni proizvođači stvaraju konkurentsku prednost korištenjem novih tehnologija i trendova kao što su digitalno repliciranje (digital twinning), prediktivno održavanje (predictive maintenance), praćenje pošiljaka (track-and-trace) i modularni dizajn.

Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

Otvorena nova operacijska dvorana Radiochirurgije Zagreb

07.12.2019. komentiraj

S novom operacijskom dvoranom u kojoj će se izvoditi adaptivno-hibridna kirurgija, Radiochirurgia Zagreb postala je trenutno najmodernija specijalna bolnica u Hrvatskoj i regiji. Bolnica sada u svoje usluge uvodi i suvremenu hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kada je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom, ističe ravnatelj dr. Dragan Schwarz i dodaje da nova operacijska dvorana raspolaže sustavima koji liječnicima omogućavaju operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu (tzv. image guiding).