Bivši potpredsjednik financija Spotifyja novi direktor financija u Boltu

Bivši potpredsjednik financija Spotifyja novi direktor financija u Boltu
Bolt

Europska platforma za prijevoz na zahtjev Bolt najavila je da se Johan Bergqvist, bivši potpredsjednik financija i riznice u Spotifyju, pridružio tvrtki kao direktor financija. Na novoj će poziciji biti odgovoran za sve aspekte rasta tvrtke, uključujući područja financija, prava i regulative, ljudi i kulture te prikupljanja sredstava.

Bergqvist je pomogao i sudjelovao u razvoju Spotifyja te je broj zaposlenika tijekom njegovih šest godina u tvrtki porastao s nekoliko stotina na otprilike četiri tisuće. Bio je dio glavnog tima zaduženog za izlazak švedske tvrtke na burzu u New Yorku. Studirao je pravo na Sveučilištu u Stockholmu, a financije na KTH Royal Institute of Technology.

“Stvarno mi je drago što sad imamo Johana u timu jer ima izuzetno iskustvo. Bolt planira nastaviti s brzim rastom i proširenjem poslovanja na nove države i gradove u Europi i Africi te će nam iz tog razloga biti od iznimne pomoći direktor financija koji ima veliko iskustvo u prikupljanju sredstava“, izjavio je osnivač i predsjednik Uprave Bolta Markus Villig.

“Strastven sam kad je riječ o europskoj tehnološkoj sceni te sam uzbuđen što ću biti uz Bolt na njihovom putu da postanu svjetski predvodnik u području mobilnosti. Dosadašnja ekspanzija tvrtke Bolt je impresivna i sretan sam što mogu pridonijeti svojim znanjem i iskustvom te pomoći u ubrzanju daljnjeg rasta tvrtke“, rekao je Bergqvist.