Bitcoin rudari u listopadu zaradili 353 milijuna dolara

Bitcoin rudari u listopadu zaradili 353 milijuna dolara
Pixabay

Bitcoin je kroz listopad doživio značajan rast, a samim time su profitirali i svi koji ga “rudare“. Konkretnije kroz deseti mjesec generirano je 353 milijuna američkih dolara prihoda, a mjenjačnice su samo od naknada zahvaljujući tome zaradile 42,9 milijuna dolara, ili 12 posto od tih prihoda.

Ujedno, to je najviše što su rudari dostigli od siječnja 2018., a već to dovoljno govori o snazi koju trenutno uživa bitcoin kriptovaluta. Ukupno, kad se pogleda situacija u odnosu na rujan ove godine, bilježi se rast od osam posto.

Ako pak pogledamo podatke prikupljene od strane Comprar Acciones, tijekom listopada ove godine, vrijednost bitcoina porasla je za gotovo 30 posto u odnosu na rujan. Konkretnije, 1. listopada ona se kretala na oko 10.800 dolara, a 31. listopada bila je na oko 13.800 dolara, da bi 25. studenoga bila na već 19.300 dolara.

Velik je to uspjeh jer tijekom ožujka ove godine pandemija koronavirusa pogurnula je bitcoin prema dolje, i to za otprilike 50 posto. Situacija u tim trenucima nije djelovala obećavajućom pa se proširila panika, mnogi su prodavali "novčiće" kako bi izbjegli potpuni potop. I onda se dogodio preokret u kojem uživaju svi oni koji nisu napuštali "brod".

Dakle, s krajem prvog kvartala vrijednost mu je bila na 6427 dolara, na kraju drugog na 9150 dolara i s krajem trećeg na spomenutih gotovo 10.800 dolara. Čini se da će s krajem posljednjeg kvartala vrijednost biti gotovo pa udvostručena. Naravno, treba na situaciji zahvaliti podosta i PayPalu, koji je u listopadu predstavio podršku za bitcoin pa potom kupio u tom mjesecu 70 posto svih tek "izrudarenih" bitcoina.

Čini se da su pozitivni trenuci pred onima koji trguju ovom kriptovalutom, ali čini se i da će njegova vrijednost premašiti rekorde iz prosinca 2017., što znači da bi mogla doći do 20.000 dolara. I više...