Bitcoin preskočio vrijednost od 46 tisuća dolara nakon ulaganja Elona Muska i Tesle

Bitcoin preskočio vrijednost od 46 tisuća dolara nakon ulaganja Elona Muska i Tesle
DepositPhotos

Bitcoin je porastao na rekordnu vrijednost od 46.431,63 američka dolara ili 290.971,94 kune nakon što su se Elon Musk i njegova Tesla uključili u trgovinu tom kriptovalutom. Kupili su “novčića“ u vrijednosti 1,5 milijardi dolara, što je dio šireg plana proizvođača prestižnih električnih vozila.

Ovo predstavlja četverostruki rast u odnosu na isto razdbolje prije godinu dana, a čini se da vrhunac još nije ni blizu dostignut. Jer, kompanije kao PayPal i Tesla samo su početak, slijedit će ih još jer odavno je jasno da bitcoin jest budućnost, kao i kriptovalute u cijelosti.

"Želimo više fleksibilnosti, raznolikosti i maksimiziranje povrata uloženog novca", kratko su objasnili iz Tesle odluku iza koje se skriva ova investicija te napomenuli da bi u skoroj budućnosti mogli omogućiti transakcije u kriptovalutama, kao što bi mogli i nastaviti ulaganja u još neke kriptovalute.

Analitičari smatraju da će ovo izazvati lančanu reakciju u automobilskoj industriji te će i ostali veliki proizvođači krenuti istim putem, što je jedino logično u ovom trenutku. Naravno, sve to dovest će do daljnjeg rasta bitcoina i brojne promjene na tržištu kriptovaluta. Vjeruje se, na bolje.

Neki idu toliko daleko pa navode da je bitcoin sigurniji od zlata za one koji žele dugoročnu financijsku sigurnost, a ne znaju u što bi uložili novac. No, neki su analitičari ipak prizemljeniji pa prepoznaju Teslinu i Muskovu investiciju kao marketinški trik. Ili, bolje rečeno, uspješnu marketinšku kampanju.

Iako se čini kao mnogo novca u te svrhe, treba imati na umu da se o investiciji pročulo na globalnoj razini u svega nekoliko sati i da taj novac, za razliku od klasičnog oglašavanja, nije nestao. Dapače, bitcoinu će vrijednost rasti i već sad Tesla ima više od te milijarde i pol dolara u džepu... Dakle, može se reći da ta kompanija i dalje drugima pokazuje kako treba poslovati.

Treba ipak naglasiti kako je fluktuacija vrijednosti Bitcoina, ali i drugih kriptovaluta iznimno velika, no sada su u fazi ponovnog rasta.