Bitcoin preskočio vrijednost od 46 tisuća dolara nakon ulaganja Elona Muska i Tesle

Bitcoin preskočio vrijednost od 46 tisuća dolara nakon ulaganja Elona Muska i Tesle

Foto: DepositPhotos

Bitcoin je porastao na rekordnu vrijednost od 46.431,63 američka dolara ili 290.971,94 kune nakon što su se Elon Musk i njegova Tesla uključili u trgovinu tom kriptovalutom. Kupili su “novčića” u vrijednosti 1,5 milijardi dolara, što je dio šireg plana proizvođača prestižnih električnih vozila.

Ovo predstavlja četverostruki rast u odnosu na isto razdbolje prije godinu dana, a čini se da vrhunac još nije ni blizu dostignut. Jer, kompanije kao PayPal i Tesla samo su početak, slijedit će ih još jer odavno je jasno da bitcoin jest budućnost, kao i kriptovalute u cijelosti.

"Želimo više fleksibilnosti, raznolikosti i maksimiziranje povrata uloženog novca", kratko su objasnili iz Tesle odluku iza koje se skriva ova investicija te napomenuli da bi u skoroj budućnosti mogli omogućiti transakcije u kriptovalutama, kao što bi mogli i nastaviti ulaganja u još neke kriptovalute.

Analitičari smatraju da će ovo izazvati lančanu reakciju u automobilskoj industriji te će i ostali veliki proizvođači krenuti istim putem, što je jedino logično u ovom trenutku. Naravno, sve to dovest će do daljnjeg rasta bitcoina i brojne promjene na tržištu kriptovaluta. Vjeruje se, na bolje.

Neki idu toliko daleko pa navode da je bitcoin sigurniji od zlata za one koji žele dugoročnu financijsku sigurnost, a ne znaju u što bi uložili novac. No, neki su analitičari ipak prizemljeniji pa prepoznaju Teslinu i Muskovu investiciju kao marketinški trik. Ili, bolje rečeno, uspješnu marketinšku kampanju.

Iako se čini kao mnogo novca u te svrhe, treba imati na umu da se o investiciji pročulo na globalnoj razini u svega nekoliko sati i da taj novac, za razliku od klasičnog oglašavanja, nije nestao. Dapače, bitcoinu će vrijednost rasti i već sad Tesla ima više od te milijarde i pol dolara u džepu... Dakle, može se reći da ta kompanija i dalje drugima pokazuje kako treba poslovati.

Treba ipak naglasiti kako je fluktuacija vrijednosti Bitcoina, ali i drugih kriptovaluta iznimno velika, no sada su u fazi ponovnog rasta.

Još iz kategorije

Zaštitite svoje podatke prije nego se riješite medija za pohranu podataka

Zaštitite svoje podatke prije nego se riješite medija za pohranu podataka

02.03.2021.

Institut Ponemon u izvješću za 2017. godinu objavio je da u prosjeku svaki gubitak osjetljivog i(li) privatnog podatka korisnika ili klijenta košta 141 američki dolar, što nije mala stvar s obzirom da veće organizacije i kompanije imaju milijune takvih podataka u svojih arhivama, bilo da se radi o cloudu ili fizičkom načinu pohrane.

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

02.03.2021.

Hrvatska pošta je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24. Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma.

HANFA poziva na prijedloge i mišljenja o budućem EU pravnom okviru dijela kripto-imovine

HANFA poziva na prijedloge i mišljenja o budućem EU pravnom okviru dijela kripto-imovine

02.03.2021.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) poziva sve zainteresirane sudionike kripto tržišta i financijskog tržišta da predlože i komentiraju prijedlog Europske komisije kojim će se u budućnosti urediti regulatorni okvir za tržišnu infrastrukturu utemeljenu na tehnologiji decentraliziranog vođenja evidencije transakcija (tzv. DLT – Distributed Ledger Technology).