Bitcoin po prvi puta probio granicu od 12000 dolara

Bitcoin po prvi puta probio granicu od 12000 dolara

Foto: Pixabay

Bitcoin se nakon probijanja granice od 11000 dolara prije svega tjedan dana, a zatim i pozamašne korekcije koja je dostizala i minus od 20 posto na 9000 dolara, ponovno okrenuo oštrom rastu. Tako je u utorak zabilježen novi rekord kad je vrijednost Bitcoina narasla za 3,86 posto i preskočila granicu od 12000 dolara po prvi put.

Bitcoinom se danas trguje po cijenama višim od 12100 dolara. Bitcoin sada prema novoj vrijednosti ima ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 203 milijarde dolara, što je porast od 1100 posto spram početka godine.

Usprkos oštrom rastu, nedostatak podrške vlada i regulacije dovodi do snažnih oscilacija vrijednosti ove kriptovalute, a sve je više i onih koji smatraju da je vrijednost Bitcoina postala veliki balon koji bi se mogao svakog trenutka ispuhati. Prošlog tjedna je tako hedge fond menadžer Mike Novogratz izjavio kako je Bitcoin u balonu i da ima puno „pjene“ koji taj balon okružuje, a također ističe kako će ovo biti najveći balon naših života.

Gdje je plafon Bitcoina danas nitko ne zna, a mi ćemo nastaviti pratiti stanje i pravovremeno vas izvještavati.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za Sony World Photography Awards 2019

Otvorene prijave za Sony World Photography Awards 2019

18.06.2018. komentiraj

Svjetska organizacija za fotografiju otvorila je dvanaesto izdanje Sony World Photography Awards. Kako bi proslavili poziciju vodećeg globalnog fotografskog natjecanja u kontinuitetu, organizatori su proglasili pobjednike Sony stipendije, koje su odabrali prošlogodišnji dobitnici nagrade i najavili tri nove kategorije za 2019.

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

16.06.2018. komentiraj

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

16.06.2018. komentiraj

Ako imate instaliranu barem jednu igricu na svom smartphoneu - i vi ste egamer. Gaming je najbrže rastuća industrija u svijetu, a trenutno je aktivno više od 200 milijuna gamera. Prema nekim istraživanjima svakodnevno igra dvije trećine igrača, a deset posto njih čak 6 do 8 sati. Zanimljivo je i to da u svijetu esporta ima čak 45% žena koje aktivno igraju.