NASTAVAK GOSPODARSKOG RATA

Bidenov savjetnik upozorava da SAD riskira da još više zaostane za Kinom

Bidenov savjetnik upozorava da SAD riskira da još više zaostane za Kinom
Depositphotos

Zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost Anne Neuberger upozorila je da SAD riskira da još više zaostane za Kinom u sektoru telekomunikacija. Te su informacije potaknule Bidenovu administraciju da telekomunikacijama da prioritet kao ključnom elementu za nacionalnu sigurnost i gospodarstvo.

Tijekom uvodne riječi na 6GWorld's 6GSymposium, Neuberger je izjavio da je Kina globalni lider u telekomunikacijama zbog velikih ulaganja u istraživanje i razvoj od strane tvrtki kao što je Huawei u kombinaciji s državnim subvencijama. "Kina vidi vezu između telekomunikacija kao tehnologije i svoje nacionalne sigurnosti i gospodarskog vodstva", rekao je Neuberger. "Dok razmišljamo o našoj nacionalnoj strategiji u svemiru, tu su i domaći aspekti, kao i međunarodni aspekti."

Istaknula je da integrirana strategija zahtijeva ulaganja privatnog sektora i suradnju s međunarodnim partnerima. Neuberger je rekao da su Bidenova administracija i američki State Department okupili grupu zemalja koje su dovele do objavljivanja skupa načela za ključne elemente 6G. Entiteti trenutno rade na usavršavanju tih načela prije nego što ih objave u strateškim dokumentima. Ta početna načela uključuju nove metode koje dijele spektar i koriste AI za smanjenje potrošnje energije povezane s telekomunikacijskim tehnologijama budućnosti.