Bežično napajanje nam je sve bliže

Bežično napajanje nam je sve bliže

Foto: Fotolia

Možda ste čuli za A4WP (Savez za bežično napajanje). To je skupina formirana između Qualcomma i Samsunga kojoj je za cilj istraživanje i razvoj u području bežičnih snaga i razvoja novih načina za punjenje naših uređaja. Radi se na tome da će se u potpunosti isključiti upotreba tradicionalnog punjača i kabela.

A4WP je inače najavio savez s kompanijom WiTricity  te objavio kako su obje tvrtke spremne da dijele svoje ideje i načela u vezi bežične tehnologije i standarda.  WiTricity je inače u savezu s Toyotom, McDonaldsom i Starbucks Coffee Company, gdje neka njihova mjesta već koriste PMA standard za naplatne postaje unutar objekata.

Inače, The Rezence standard od A4WP ima za cilj osigurati bežično punjenje na više uređaja u isto vrijeme, čime se eliminira svaka potreba za više punjača i kablova. The Rezence je već dobio par certifikata u siječnju ove godine tako da bi u bliskoj budućnosti  mogli vidjeti uređaje koji bi se bežično punili.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.