Bez passworda, a sigurnije

Bez passworda, a sigurnije

Lozinke su nužno zlo našeg svakodnevnog pristupa podacima koje želimo zaštititi po svaku cijenu. Ako su prekratke, nisu sigurne. Ako su predugačke, teško ih pamtimo. Jednom kada se nađe idealna kombinacija, velika većina korisnika sklona ju je ponavljati na raznim uređajima i aplikacijama. A ni password manageri nisu neprobojni.

U trećem, svibanjskom Spanopticu saznat ćete da može i bolje. Znatno bolje. Bez lozinki - a sigurnije. Slaven Mišak i Spanovi stručnjaci - Nataša Fucijaš, Senior Program Manager te CTO / član Uprave Marijan Pongrac - Kugla uvest će vas u #passwordless svijet gdje su vaši podaci zaštićeni, a pristup njima brži i jednostavniji. Ne propustite novi Spanoptic!

Kako koristimo naše lozinke? Koliko ih puta ponavljamo i radimo male razlike u odnosu na staru lozinku? Najčešće se uopće ne potrudimo pa na baznu lozinku nadodajemo slova koja kasnije čine abecedu ili dodajemo brojke. Da, nema lakšeg pristupa našim računima. Zamislite kako tek olakšavamo upad u te iste račune ako tu lozinku koristimo na svim uređajima, a da ne spominjemo i poslovne račune.

Kako podići razinu sigurnosti firme? Kako stati na kraj presretanju osjetljivih podataka? I naposlijetku - kako ćete vlastitu tvrtku učiniti prebaciti na passwordless način rada?

Ako se pitate kako bez passworda osigurati sigurnost svojih računa, u ovom podcastu ćete i to saznati. Sugovornici će vam reći više o tome što je uopće passwordless način autentikacije te zašto je bolji, brži i sigurniji nego probijanje kroz alfanumeričke trakavice svaki put kada poželite pročitati mail. Isto tako, pružit će vam detaljan uvid u budućnost zaštite podataka koja ubrzano postaje sadašnjost.

Pogledajte novi Spanoptic i uz Spanove stručnjake doznajte odgovore na sva pitanja!