Besplatno obrazovanje za dugotrajno nezaposlene i osobe bez kvalifikacija

Besplatno obrazovanje za dugotrajno nezaposlene i osobe bez kvalifikacija
Shutterstock

Pučko otvoreno učilište Algebra počinje provoditi projekt „IT obrazovanje za sigurnije sutra“. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive dugotrajno nezaposlenih osoba i odraslih osoba bez odgovarajuće razine obrazovanja i kvalifikacija ili pak s nižim razinama kvalifikacija.

Stjecanjem dodatnih digitalnih vještina i certifikata s područja računarstva, ciljane skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja. Riječ je o onima koji su nezaposleni dulje od 12 mjeseci, stariji su od 34 godine i imaju završenu srednju školu, potom zaposlenim ili nezaposlenim osobama između 15 i 34 godina, s najviše završenom osnovnom školom, te zaposlenim ili nezaposlenim osobama, neovisno o godinama, koje su završile jednogodišnju ili dvogodišnju srednju školu.

Spomenutim skupinama građana besplatno su od listopada na raspolaganju programi edukacije vezani uz web dizajn, sistemsku administraciju, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C# na platformi .NET, a u prvom sljedećem ciklusu i programi vezani uz osnovne računalne vještine, odnosno računalni operator i ECDL specijalist. Programi obrazovanja provodit će se uz podršku Algebrinih mentora te se radi o standardnoj, visokoj kvaliteti programa koje Algebra i inače provodi.

Projekt "IT obrazovanje za sigurnije sutra" trajat će do siječnja 2021., a u prvom ciklusu, koji počinje ove jeseni, besplatno obrazovanje s područja informatike postaje dostupno građanima Vukovara i Siska, dok će online biti dostupno građanima cijele Hrvatske. Algebra poziva pojedince s područja Vukovara i Siska koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje programa u učionici te građane iz cijele Hrvatske koji programe žele pohađati u online obliku da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice.