Besplatan studij računarstva na Visokom učilištu samo za najbolje

Besplatan studij računarstva na Visokom učilištu samo za najbolje

Foto: Fotolia

Visoko učilište Algebra otvorilo je stipendijski natječaj namijenjen studentima koji ove godine žele upisati prvu godinu programskog i sistemskog inženjerstva ili multimedijskog računarstva na ovoj školi.

Visoko učilište Algebra i ove godine želi potaknuti perspektivne studente da upišu najbolji stručni studij s područja računarstva u Hrvatskoj, otvarajući im mogućnost da osvoje neku od stipendija koja će im omogućiti potpuno financirano ili djelomično financirano studiranje na školi.

U sklopu ovogodišnjeg programa stipendiranja na raspolaganju su sljedeće stipendije:

  • 10 potpunih stipendija, namijenjenih najboljim studentima, a koje pokrivaju cijenu trogodišnjeg studija u visini od 100 posto ukupne cijene. Ova stipendija dostupna je za vrhunske studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike, odnosno buduće studente koji su na ispitima državne mature na predmetima koji se boduju za upis na Visoko učilište Algebra osvojili više od 900 bodova. Studenti koji žele kandidirati za ovu stipendiju moraju na portalu Državne mature iskazati interes za upis na Visoko učilište Algebra, a na razgovore u školu bit će pozvani od 9. srpnja 2013.
  • 20 djelomičnih stipendija koje pokrivaju i do 90 posto troškova školarine, a čiji broj nije ograničen te ovisi isključivo o prijavljenim kandidatima. Samo prošle godine, iz ove stipendijske linije dodijeljeno je više od 350.000,00 Kn stipendija redovnim i izvanrednim studentima koji su se istaknuli u dosadašnjem obrazovanju ili radu. Broj odobrenih stipendija ovisi isključivo o profilu, brojnosti i kvaliteti  prijavljenih kandidata stoga Visoko učilište Algebra poziva čim veći broj budućih studenata da se prijave. Stipendije će se dodjeljivati 15. lipnja, 1. srpnja i 15. srpnja, a kandidati će biti pozivani na razgovore u Visoko učilište Algebra.
  • 25 stipendija iz gospodarskog fonda, a za koje mogu konkurirati redovni (20 stipendija) ili izvanredni studenti (5 stipendija) koji ostvare najbolje rezultate na razredbenom postupku ili ispitima državne mature. Ove stipendije Visoko učilište Algebra nudit će automatski najboljim prijavljenim studentima ali se studenti mogu i samostalno za njih prijaviti; oni studenti koji se prijave za prva dva programa stipendiranja ne moraju se dodatno prijavljivati i za stipendije gospodarskog fonda već za njih automatski kandidiraju.

Sve informacije o stipendijskom natječaju Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo kao i prijavnice za sve stipendije mogu se pronaći na adresi: http://racunarstvo.hr/stipendija/.

"Svjesni smo činjenice da u Hrvatskoj ima izvrsnih učenika koji možda nemaju mogućnosti plaćati za studij, a žele studirati na najboljem stručnom studiju. Kroz ovakve stipendijske natječaje želimo nagraditi izvrsnost, ali i privući najbolje u naše redove. Visoko učilište Algebra ove godine upisuje svoju šestu generaciju inženjera, studenti postižu sve bolje rezultate na stručnim natjecanjima, a posebno nas raduje i podatak da su gotovo svi do sada završeni studenti uspješno zaposleni nedugo po završetku studija", rekao je mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, predstavljajući ovogodišnji stipendijski program.

Za studente koji stječu pravo na djelomičnu stipendiju, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, osmišljena je i posebna linija studentskog kreditiranja kojom se preostali dio školarine može početi otplaćivati i tek po završetku studija i pronalasku radnog mjesta.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).