Besplatan studij računarstva na Visokom učilištu samo za najbolje

Besplatan studij računarstva na Visokom učilištu samo za najbolje

Foto: Fotolia

Visoko učilište Algebra otvorilo je stipendijski natječaj namijenjen studentima koji ove godine žele upisati prvu godinu programskog i sistemskog inženjerstva ili multimedijskog računarstva na ovoj školi.

Visoko učilište Algebra i ove godine želi potaknuti perspektivne studente da upišu najbolji stručni studij s područja računarstva u Hrvatskoj, otvarajući im mogućnost da osvoje neku od stipendija koja će im omogućiti potpuno financirano ili djelomično financirano studiranje na školi.

U sklopu ovogodišnjeg programa stipendiranja na raspolaganju su sljedeće stipendije:

  • 10 potpunih stipendija, namijenjenih najboljim studentima, a koje pokrivaju cijenu trogodišnjeg studija u visini od 100 posto ukupne cijene. Ova stipendija dostupna je za vrhunske studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike, odnosno buduće studente koji su na ispitima državne mature na predmetima koji se boduju za upis na Visoko učilište Algebra osvojili više od 900 bodova. Studenti koji žele kandidirati za ovu stipendiju moraju na portalu Državne mature iskazati interes za upis na Visoko učilište Algebra, a na razgovore u školu bit će pozvani od 9. srpnja 2013.
  • 20 djelomičnih stipendija koje pokrivaju i do 90 posto troškova školarine, a čiji broj nije ograničen te ovisi isključivo o prijavljenim kandidatima. Samo prošle godine, iz ove stipendijske linije dodijeljeno je više od 350.000,00 Kn stipendija redovnim i izvanrednim studentima koji su se istaknuli u dosadašnjem obrazovanju ili radu. Broj odobrenih stipendija ovisi isključivo o profilu, brojnosti i kvaliteti  prijavljenih kandidata stoga Visoko učilište Algebra poziva čim veći broj budućih studenata da se prijave. Stipendije će se dodjeljivati 15. lipnja, 1. srpnja i 15. srpnja, a kandidati će biti pozivani na razgovore u Visoko učilište Algebra.
  • 25 stipendija iz gospodarskog fonda, a za koje mogu konkurirati redovni (20 stipendija) ili izvanredni studenti (5 stipendija) koji ostvare najbolje rezultate na razredbenom postupku ili ispitima državne mature. Ove stipendije Visoko učilište Algebra nudit će automatski najboljim prijavljenim studentima ali se studenti mogu i samostalno za njih prijaviti; oni studenti koji se prijave za prva dva programa stipendiranja ne moraju se dodatno prijavljivati i za stipendije gospodarskog fonda već za njih automatski kandidiraju.

Sve informacije o stipendijskom natječaju Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo kao i prijavnice za sve stipendije mogu se pronaći na adresi: http://racunarstvo.hr/stipendija/.

"Svjesni smo činjenice da u Hrvatskoj ima izvrsnih učenika koji možda nemaju mogućnosti plaćati za studij, a žele studirati na najboljem stručnom studiju. Kroz ovakve stipendijske natječaje želimo nagraditi izvrsnost, ali i privući najbolje u naše redove. Visoko učilište Algebra ove godine upisuje svoju šestu generaciju inženjera, studenti postižu sve bolje rezultate na stručnim natjecanjima, a posebno nas raduje i podatak da su gotovo svi do sada završeni studenti uspješno zaposleni nedugo po završetku studija", rekao je mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, predstavljajući ovogodišnji stipendijski program.

Za studente koji stječu pravo na djelomičnu stipendiju, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, osmišljena je i posebna linija studentskog kreditiranja kojom se preostali dio školarine može početi otplaćivati i tek po završetku studija i pronalasku radnog mjesta.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.