Baby boomeri i generacija X za vrijeme pandemije udvostručila ulaganja u Bitcoin

Baby boomeri i generacija X za vrijeme pandemije udvostručila ulaganja u Bitcoin
DepositPhotos

Bitcoin od samih početaka raste i budi zanimanje ljudi, ali jedna stvar do pandemije koronavirusa bila je poput pravila - osobe starije životne dobi nisu bile toliko zainteresirane za tu kriptovalutu. Ili kriptovalute uopće.

Ali, otkako traje ova svjetska kriza, "baby boom" i generaciji X udvostručili su ulaganja u bitcoin. Ako gledamo situaciju prije no što je nastupila pandemija. I ne samo to, ulaganja se udvostručuju svakog mjeseca od veljače, što znači da je situacija poprimila poprilično ozbiljne razmjere po pitanju novca investiranog u najjaču kriptovalutu.

Konkretnije, u ožujku je bilo 2,24 puta više ulaganja nego kroz veljaču, u travnju ih je bilo 4,49 puta više i u svibnju čak 8,88 puta. Vjeruje se da će i podaci za lipanj biti na sličnoj razini jer očito su si starije generacije uzele vremena tijekom izolacije i istražili što im se sve nudi na ovom, za njih, neistraženom području.

Izabrali su ipak podosta čudna vremena za bitcoin. Jer, osim pandemije i usporavanja prodaje digitalnih "novčića", veliki problem je i ova godina - halving godina.

Naime, halving je programiran u bitcoinov temeljni softverski kod pri lansiranju ove kriptovalute prije nešto više od deset godina. Svake četiri godine bitcoin mreža prolazi kroz 50 posto smanjenja svojih "rudarskih nagrada". U osnovi, broja novih jedinica bitcoina izdanih kao nagrade onima koji održavaju mrežu, upola se smanjuju.

Stoga, dok se malo "prašina" ne slegne, situacija nije potpuno jasna, no očito su starije generacije napravile pomno istraživanje i svjesne su da je ovo trenutak kad se može profitirati. Ili će cijena vrlo brzo skočiti ili će stagnirati. Investiciju je teško na taj način izgubiti, a može se puno dobiti!

Dakle, čini se da je bitcoin uspio osvojiti i one koji su bili najskeptičniji, a to znači da tek sad možemo govoriti da su kriptovalute vrlo skora budućnost u svakom smislu.