Baby boomeri i generacija X za vrijeme pandemije udvostručila ulaganja u Bitcoin

Baby boomeri i generacija X za vrijeme pandemije udvostručila ulaganja u Bitcoin

Foto: DepositPhotos

Bitcoin od samih početaka raste i budi zanimanje ljudi, ali jedna stvar do pandemije koronavirusa bila je poput pravila - osobe starije životne dobi nisu bile toliko zainteresirane za tu kriptovalutu. Ili kriptovalute uopće.

Ali, otkako traje ova svjetska kriza, "baby boom" i generaciji X udvostručili su ulaganja u bitcoin. Ako gledamo situaciju prije no što je nastupila pandemija. I ne samo to, ulaganja se udvostručuju svakog mjeseca od veljače, što znači da je situacija poprimila poprilično ozbiljne razmjere po pitanju novca investiranog u najjaču kriptovalutu.

Konkretnije, u ožujku je bilo 2,24 puta više ulaganja nego kroz veljaču, u travnju ih je bilo 4,49 puta više i u svibnju čak 8,88 puta. Vjeruje se da će i podaci za lipanj biti na sličnoj razini jer očito su si starije generacije uzele vremena tijekom izolacije i istražili što im se sve nudi na ovom, za njih, neistraženom području.

Izabrali su ipak podosta čudna vremena za bitcoin. Jer, osim pandemije i usporavanja prodaje digitalnih "novčića", veliki problem je i ova godina - halving godina.

Naime, halving je programiran u bitcoinov temeljni softverski kod pri lansiranju ove kriptovalute prije nešto više od deset godina. Svake četiri godine bitcoin mreža prolazi kroz 50 posto smanjenja svojih "rudarskih nagrada". U osnovi, broja novih jedinica bitcoina izdanih kao nagrade onima koji održavaju mrežu, upola se smanjuju.

Stoga, dok se malo "prašina" ne slegne, situacija nije potpuno jasna, no očito su starije generacije napravile pomno istraživanje i svjesne su da je ovo trenutak kad se može profitirati. Ili će cijena vrlo brzo skočiti ili će stagnirati. Investiciju je teško na taj način izgubiti, a može se puno dobiti!

Dakle, čini se da je bitcoin uspio osvojiti i one koji su bili najskeptičniji, a to znači da tek sad možemo govoriti da su kriptovalute vrlo skora budućnost u svakom smislu.

Još iz kategorije

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

05.08.2020. komentiraj

Završetkom pregovora o proračunu i financijskoj budućnosti EU Hrvatska je dobila 22 milijarde eura što je dvostruko više u odnosu na prošli financijski okvir. Ukupan iznos od 22 milijarde eura za narednu financijsku perspektivu gotovo je dvostruko veći od iznosa u prethodnoj financijskoj perspektivi, u kojoj je na raspolaganju bilo 10,7 milijardi eura.

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

04.08.2020. komentiraj

Poziciju novog direktora Bolta u Hrvatskoj, vodeće europske platforme za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, preuzeo je Tomislav Lukačević. Svoju karijeru u Boltu započeo je na poziciji specijalista za operativne poslove 2018. godine, odmah na samom početku kada je tvrtka tek ulazila na tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify. Pokrenuo je poslovanje u Hrvatskoj s još dvoje specijalista, a nakon vrlo kratko vremenskog perioda promoviran je na poziciju menadžera za operativne poslove. A danas će na novoj poziciji upravljati cjelokupnim poslovanjem vožnji na zahtjev i koordinirati aktivnosti sa središnjicom u Estoniji.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

04.08.2020. komentiraj

Podaci agencije Promocija Plus pokazuju da je Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020. Pandemija koronavirusa pokosila je kompletno automobilsko tržište Unije, a najviše su stradale zemlje naslonjene na turizam.