Avast predstavio GrimeFighter, aplikaciju koja štiti od virusa i čisti mobitele od smeća

Avast predstavio GrimeFighter, aplikaciju koja štiti od virusa i čisti mobitele od smeća

U Barceloni na MWC-u se najviše govori o sigurnosti i zaštiti podataka, a tvrtka koja je jako dobro poznata u tom području je Avast. To je tvrtka koja je poznata po svojim antivirusnim rješenjima te pruža sigurnosnu zaštitu na više od 175 milijuna osobnih računala.

No, Avast je u Barceloni odlučio napraviti korak naprijed što se tiče sigurnosti uređaja i predstaviti aplikaciju Avast GrimeFighter koja Android korisnicima osigurava zdrav uređaj bez virusa i smeća. Aplikacija je osmišljena da očisti uređaj od raznog nereda i smeća koje se može nakupiti tijekom dana.

Znate i sami što se događa s uređajem ako ga redovito ne čistite - brzo se nakupi junk materijala. Aplikacija nudi dva načina upotrebe - Simple i Advanced mod. Ovisno o vašim potrebama, na raspolaganju su vam određene razine i opcije koje se tiču čišćenja uređaja.

Avast GrimeFighter omogućuje izravnu sinkronizaciju s Dropboxom, a kao rezultat toga, aplikacija će vam pomoći u dodatnom "oslobađanju" prostora. Čim ste primijetili kako vam je uređaj nekako spor onda je vrijeme za čišćenje uređaja, napominju u Avastu. Aplikacija je besplatna za preuzimanje i dostupna je na Play Store. Zgodna aplikacija, mora se priznati.