Arubina konferencija okupila preko 1500 sudionika u Šibeniku

Arubina konferencija okupila preko 1500 sudionika u Šibeniku

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatska je ugostila veliku međunarodnu IT konferenciju Atmosphere EMEA 2018. Događaj je održan u Šibenskom hotelu Amadria Park čime je predstavljena nova tehnološka infrastruktura tog turističkog kompleksa.

Konferenciju je organizirala tvrtka Aruba, koja djeluje unutar kompanije Hewlett Packard Enterprise, a u tri ju je dana posjetilo 1.542 posjetitelja iz 50 zemalja, uključujući SAD, Australiju, Ekvador i Europu. Mjesto je odabrano zbog nedavno implementirane nove IT infrastrukture unutar Amadria Park hotela, koja uključuje preko 800 Wi-Fi pristupnih točaka.

"Amadria Park pruža doista svjetsko iskustvo posebno po pitanju tehnologije i pokazuje pravi potencijal digitalne transformacije u ugostiteljskoj industriji", rekao je Keerti Melkote, suosnivač i predsjednik tvrtke Aruba. "Ovo je mjesto koje zaista dijeli uvjerenje da će pružanje novih iskustava korisnicima, koje pokreće tehnologija, biti ono što će potaknuti rast poslovanja u budućnosti".

Stručnjaci su tijekom događaja imali mogućnost sudjelovanja u brojnim radionicama te su mogli poslušati desetke predavanja o najnovijim IT trendova u ugostiteljstvu, zdravstvu, edukaciji, javnom sektoru i brojnim drugim gospodarskim granama. Među predavačima je bio i Partha Narasimhan, tehnički direktor kompanije Aruba koji je pokušao približiti viziju kojoj teži njegova tvrtka.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.