Appleov glazbeni servis koji podržava oglase uskoro na tržištu

Appleov glazbeni servis koji podržava oglase uskoro na tržištu

Apple se priprema za prodaju audio oglasa na glazbenom streaming servisu kojeg namjerava predstaviti na svojoj konferenciji za programere sljedećeg tjedna, te tim proizvodom konkurirati Googleu i Pandori na sve konkurentnijem tržištu mobilnih servisa ovakve vrste.

Glazbeni servis, kojeg su u tech industriji i medijima prozvali iRadio, podsjećati će uvelike na Pandora Music što se tiče strategije za zaradu. Kako navode razni izvori sadržavati će audio i banner oglase čiji će se prostor prodavati putem Appleove iAd mobilne mreže, pa će tako ova usluga, koja se očekuje kasnije ove godine, također imati oglase koji se trenutno prodaju putem iAd odjela.

Kada se konačno izrealizira, ova Appleova usluga postati će najnoviji sudionik u natjecanju među tech divovima na području ovakve vrste poslovanja. Još uvijek je nejasno i ne zna se provjereno koje će sve značajke imati ova usluga, iako mnogi spekuliraju da će, poput Pandorine, djelovati nešto poput on-line radijske postaje koja će emitirati glazbu prema korisničkim preferencijama.

Kako ovaj, tako i drugi proizvođači mobilnih uređaja smatraju kako je glazbeni streaming ključan za osiguranje korisničke vjernosti njihovim mobilnim proizvodima, što također pokazuje argument da oko 48 posto smartphone korisnika slušaju glazbu na svojim uređajima, te takva zainteresiranost čini upravo glazbene servise četvrtom najpopularnijom korištenom aktivnosti nakon društvenih mreža, igara i vijesti.

Svi ovi argumenti provjereni su od strane ComScorea u istraživanju mobilnog ponašanja i korištenja te se čine kao jako dobra nit vodilja u daljnjem razvoju proizvodnje i inovacija u području mobilne tehnologije.

Zadržati korisnike je upravo Appleov cilj, koji iako ima ogroman dio zarade od prodaje uređaja mora poraditi na onom manje profitabilnom segmentu, a to je proizvodnja i prodaja digitalnih sadržaja poput glazbe.

Ovaj novi Appleov glazbeni servis koji će također podržavati i oglase će biti besplatan za sve korisnike, što ga već postavlja u lagano vodstvo nad rivalima poput Googlea i Spotifyja čiji korisnici plaćaju paušalni iznos naknade za sličnu uslugu.