Appleov App Store će do 2020. imati 5 milijuna aplikacija

Appleov App Store će do 2020. imati 5 milijuna aplikacija

Trgovine aplikacijama koje čine razliku u ovom trenutku jesu Google Play Store i App Store sa svojih 2,2 milijuna, odnosno dva milijuna, aplikacija. No, to je ništa u odnosu na ono što će se dogoditi do 2020. godine, kad će App Store brojati nevjerojatnih pet milijuna aplikacija u svojoj ponudi!

U najprofitabilnijoj tehnološkoj kompaniji svijeta nisu zacrtali takav cilj već se to vidi po aktualnom stanju i teško da prognoza napravljena od strane SensorTowera neće biti ispunjena. Jer, već do kraja ove godine brojka će biti na 2,9 do tri milijuna aplikacija i s takvim rasto do 2020. će biti njih pet milijuna, a nešto optimističnija prognoza pokazuje i njih 5,2 milijuna.

Ne zna se koliko bi Google Play Store trebao ostvariti unutar sljedeće tri godine, ali sigurno neće kaskati za Appleom, kojeg posljednje dvije godine vodi po broju ukupno dostupnih aplikacija za preuzimanje.

Dakle, ako sve ovo jest točno, a nema razloga da ne bude, posao vezan uz aplikacije neće jenjavati narednih godina. Bez obzira što korisnici pametnih telefona, phableta i tableta svejedno još uvijek koriste identičan broj aplikacija na mjesečnoj razini kao i 2011. godine - njih 27.