Apple zadao brige LG-u i Sonyju

Apple zadao brige LG-u i Sonyju

Apple je pun ponosa i veselja jer je u prvom vikendu prodao 9 milijuna novih modela iPhone 5S i iPhone 5C. To je sjajan rezultat i već padaju prvi prodajni rekordi. Predviđanja od strane čelnih ljudi u Appleu su se ostvarila, a ona su govorila kako imaju sjajne proizvode i kako se ne boje konkurencije.

Takva situacija zadaje priličnu glavobolju Sonyju i LG-u koji su krenuli s prodajom svojih pametnih telefona na azijskom tržištu. LG ima velika očekivanja od svojeg VU3 modela, no ove vijesti koje stižu iz Applea nisu nimalo optimistične. Dapače, vrlo su loše za njih i pitanje je kako će se stvari u vezi prodaje dalje odvijati.

Čelnike LG-a zabrinjava „tajming“ prodaje i smatraju kako su u lošem trenutku lansirali svoj VU3 model. Sony je krenuo s prodajom svojeg modela Xperia Z1 u Indiji i također sa zanimanjem osluškuje prodajne rezultate iz Applea. Također, nisu presretni sa „tajmingom“ lansiranja Xperia Z1 modela.

VU3 i Xperia Z1 su cjenovno kojih 10-20% jeftiniji od iPhone 5S modela što i nije neka velika razlika, zato strahuju kako bi se kupci mogli odlučiti za „razvikane“ iPhone modele. Ovaj Božić bi mogao značiti razdoblje kada high-end smartphone tržište konačno doživljava odlučujući shake-out.