Apple udario Samsung tamo gdje ga najviše boli

Apple udario Samsung tamo gdje ga najviše boli

Samsungu uistinu ne ide u 2014. godini, a kao konačni udarac jest gubitak domaćeg terena od najljućeg rivala - Applea! Trenutno se u Južnoj Koreji prodaje bolje iPhone 6 od njihovog novog Galaxy Note 4 phableta. Točnije, bolje stoje prednarudžbe jer Samsungov se uređaj prodaje još od rujna, ali nije dosegao brojke kao iPhone 6.

Naime, Apple ruši sve rekorde pa je tako u manje od sat vremena u Južnoj Koreji njih 70 tisuća kupljeno prednarudžbom, a u prvom danu primanja prednarudžbi njih sto tisuća! U istom je periodu Galaxy Note 4 zabilježio 30 tisuća prednarudžbi! Nastavak je to trenda u cijelom svijetu jer u Sjedinjenim Američkim Državama brojka je stigla do četiri milijuna u 24 sata, u Kini nevjerojatnih 20 milijuna u tri dana!

A još nije krenula prodaja po cijelom svijetu, ali u petak 31. listopada bit će uključene dodatnih 36 regija, odnosno njih 69 ukupno. Među njima je Južna Koreja, ali i Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Estonija, Grčka, Guam, Mađarska, Island, Kosovo, Latvija, Litva, Macau, Makedonija, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Ukrajina i Tajland.

U Kini je prodaja krenula u petak 24. listopada. Do kraja ovog mjeseca, sigurno je, bit će prodano oko 60 milijuna iPhonea diljem svijeta jer u rujnu je brojka bila na 21 milijun, ali bez kineskog i ostatka svjetskog tržišta u toj brojci. Sve u svemu, Apple može biti zadovoljan jer iako iPhone 6 i iPhone 6 Plus ne djeluju toliko dojmljivo, svejedno su napravili rekordan uspjeh.

Samsung pak može zadovoljstvo tražiti u činjenici da još uvijek ima 63 posto južnokorejskog tržišta. Samo, to im nije nešto jer ove godine ih je čak u jednom trenutku pretekao LG, sad je i Apple uspio što prije nije, s kineskog su tržišta istisnuti i nakon dvije i pol godine su zabilježili dva uzastopna kvartala s padom prihoda. Kad su u pitanju mobilni uređaji, naravno.