Apple s iPhone-om 6 okreće novu stranicu u ugradnji procesora

Apple s iPhone-om 6 okreće novu stranicu u ugradnji procesora

Appleov najavljeni model iPhone 6 postao je već sada predmetom brojnih glasina i nagađanja, a posljednje vijesti možda kriju informacije o procesoru koji će biti ugrađen. Naime, Apple navodno kreće s ugradnjom novoga procesora za razliku od procesora koji su bili korišteni u prethodnim modelima popularnih iPhone-ova.

Veliki su izgledi da će iPhone 5S biti posljednje iPhone izdanje za ovu godinu te da novi model - iPhone 6 možemo očekivati tek u lipnju 2014. godine. U izvješću je istaknuto kako je Apple usmjerio svoje napore kako bi se odmaknuo od ovisnosti prema Samsungu oko autentičnosti komponenti svojih uređaja, no sada vijesti iz Tajvana ponovno dižu prašinu oko toga.  Nagađa se kako Apple planira kontaktirati “Taiwan Semiconductor Manufactoring Company“ zbog dogovora oko procesora za novi iPhone, te kako TSMC već sada priprema potrebnu opremu kako bi sudjelovao u ovome projektu.

Nakon pravnih sporova između Applea i Samsunga koji i dalje neumorno traju, rijetko tko će biti iznenađen zamjenom Samsunga za iPhone procesore već sljedeće godine unatoč prethodnim glasinama kako bi Intel trebao proizvoditi čipove za Apple.

Dakako, ako su posljednje informacije točne, onda se čini kako će vrlo vjerojatno TSMC biti odabran umjesto Samsunga i Intela u izradi procesora za novi iPhone 6.