Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Foto: Apple

Apple se dugo pripremao za poseban događaj, na kojem nije bilo hardvera i zato je iPad, AirPods i iMac liniju predstavio ranije u ožujku te se potpuno okrenuo velikom showu. Naravno, sva pažnja se okrenula prema novitetima i da budu "glasniji", pobrinule su se brojne slavne osobe na samom događaju, i to ne u ulozi običnih promatrača, već prezentera noviteta.

Tako su Oprah Winfrey, J.J. Abrams, Jennifer Aniston, Damien Chazelle, Sofia Coppola, Ron Howard, M. Night Shyamalan, Octavia Spencer, Steven Spielberg, Hailee Steinfeld, Steve Carell, Reese Witherspoon... osobno reklamirali Apple TV Plus i Apple TV Channels, na kojima će se prikazivati njihove serije i(li) filmovi. Navodno, na sadržaj je potrošeno od strane Applea više od milijardu američkih dolara. Uz tu uslugu, predstavljene su i one kao Apple Card, News Plus, Arcade...

Iako američki gigant tvrdi da je sve predstavljeno novo, originalno i ne baš viđeno, istina je bitno drugačija. No, to prosudite sami.

Apple TV Plus i Apple TV Channels

Uz ove usluge nudi se kreiranje TV sadržaja iz raznih izvora, što omogućava da kroz jednu aplikaciju objedinite streaming platforme na jednom mjestu. Uz to, strojno učenje nudi sugestije pa korisnici mogu pronaći nešto što inače možda ne bi. Apple TV aplikacija dolazi na Mac ove jeseni, ali i na pametne televizore, Roku i Amazon Fire TV. Također, TV Plus je ime pretplatničke usluge s originalnim sadržajem, koju su predstavili osobno slavni glumci, producenti i redatelji.

Apple Arcade

Riječ je o "produženoj ruci" App Storea i kroz nju Apple razdvaja besplatne igre od premium i onih koje se plaćaju u pretplatničku uslugu. Kroz Apple Arcade će zaljubljenici u igre imati nešto slično kao streaming glazbe ili video sadržaja, ali za video igre. Samo, nije ovdje riječ o streamingu nego o usluzi pod kojom se nalazi više od stotinu igara i moguće je igrati ih koliko god možete i želite.

Apple Card

Kreditna kartica od strane Applea bit će u startu povezana sa svim Apple uređajima i uslugama, a načinjena je u partnerstvu s Goldman Sachs i MasterCardom. Nudi niz pogodnosti kao druge kreditne kartice, ali Appleovim korisnicima omogućava jednostavnu i brzu prijavu na sve usluge vezane uz Apple Card.

Apple News Plus

Ponovno pretplatnička usluga, kroz koju je objedinjeno više od 300 publikacija, bilo tiskovnih, bilo digitalnih. Za prvih mjesec dana korištenja bit će besplatna, kasnije se plaća 9,99 dolara mjesečno i u startu će kasnije ove godine biti dostupna u Velikoj Britaniji, Australiji i Europi.

 

Ovog puta Apple je predstavio prije svega proizvode za američko tržište te samo za neka velika europska s vrlo malo vjerojatnošću da će u Hrvatsku u skorije vrijeme stići neki od ovih proizvoda. Možda se varamo, ali nekako teško je povjerovati u nešto drugo. Ono što je sigurno je da je Apple vrlo svjesno i s mnogo novca ušao u ove projekte i da će konkurencija na području proizvodnje sadžaja biti sve veća i veća.

Još iz kategorije

Za vjetar u leđa europskom svemirskom programu zemlje članice će morati izdvajati više novca

Za vjetar u leđa europskom svemirskom programu zemlje članice će morati izdvajati više novca

11.12.2019. komentiraj

Europska svemirska agencija (ESA) zatražila je više novca za financiranje zajedničkih projekata istraživanja svemira i taj će zahtjev 22 zemlje članice morati razmotriti pa odlučiti ima li pokrića ili ipak nije dobar trenutak za dodatne milijarde eura ulaganja u svemirski program.

12 EU zemalja odbilo dopustiti uvid u profit i plaćanje poreza velikih tehnoloških kompanija

12 EU zemalja odbilo dopustiti uvid u profit i plaćanje poreza velikih tehnoloških kompanija

11.12.2019. komentiraj

Europska unija još će malo pričekati prije no što će zemlje članice dopustiti uvid u profit i plaćanje poreza velikih tehnoloških kompanija, ali i ne samo tehnoloških. Naime, 12 zemalja odbilo je prijedlog i samim time on ne može proći. Među onima koji su prijedlog odbili je i Hrvatska.

Comping donirao 50.000 kuna za djecu Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa

Comping donirao 50.000 kuna za djecu Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa

11.12.2019. komentiraj

Uspješna hrvatska ICT tvrtka Comping prodajnom akcijom računala, u sklopu programa „WeCare“, prikupila je 50.000 kuna koje je na svečanoj dodjeli uručila Centru za neurorazvojnu integraciju refleksa. Donacijskom akcijom u rekordnom roku od samo četiri dana prikupljena su ciljana sredstva koje je predsjednik Uprave Compinga, Alojzije Jukić uručio Centru.