Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Foto: Apple

Apple se dugo pripremao za poseban događaj, na kojem nije bilo hardvera i zato je iPad, AirPods i iMac liniju predstavio ranije u ožujku te se potpuno okrenuo velikom showu. Naravno, sva pažnja se okrenula prema novitetima i da budu "glasniji", pobrinule su se brojne slavne osobe na samom događaju, i to ne u ulozi običnih promatrača, već prezentera noviteta.

Tako su Oprah Winfrey, J.J. Abrams, Jennifer Aniston, Damien Chazelle, Sofia Coppola, Ron Howard, M. Night Shyamalan, Octavia Spencer, Steven Spielberg, Hailee Steinfeld, Steve Carell, Reese Witherspoon... osobno reklamirali Apple TV Plus i Apple TV Channels, na kojima će se prikazivati njihove serije i(li) filmovi. Navodno, na sadržaj je potrošeno od strane Applea više od milijardu američkih dolara. Uz tu uslugu, predstavljene su i one kao Apple Card, News Plus, Arcade...

Iako američki gigant tvrdi da je sve predstavljeno novo, originalno i ne baš viđeno, istina je bitno drugačija. No, to prosudite sami.

Apple TV Plus i Apple TV Channels

Uz ove usluge nudi se kreiranje TV sadržaja iz raznih izvora, što omogućava da kroz jednu aplikaciju objedinite streaming platforme na jednom mjestu. Uz to, strojno učenje nudi sugestije pa korisnici mogu pronaći nešto što inače možda ne bi. Apple TV aplikacija dolazi na Mac ove jeseni, ali i na pametne televizore, Roku i Amazon Fire TV. Također, TV Plus je ime pretplatničke usluge s originalnim sadržajem, koju su predstavili osobno slavni glumci, producenti i redatelji.

Apple Arcade

Riječ je o "produženoj ruci" App Storea i kroz nju Apple razdvaja besplatne igre od premium i onih koje se plaćaju u pretplatničku uslugu. Kroz Apple Arcade će zaljubljenici u igre imati nešto slično kao streaming glazbe ili video sadržaja, ali za video igre. Samo, nije ovdje riječ o streamingu nego o usluzi pod kojom se nalazi više od stotinu igara i moguće je igrati ih koliko god možete i želite.

Apple Card

Kreditna kartica od strane Applea bit će u startu povezana sa svim Apple uređajima i uslugama, a načinjena je u partnerstvu s Goldman Sachs i MasterCardom. Nudi niz pogodnosti kao druge kreditne kartice, ali Appleovim korisnicima omogućava jednostavnu i brzu prijavu na sve usluge vezane uz Apple Card.

Apple News Plus

Ponovno pretplatnička usluga, kroz koju je objedinjeno više od 300 publikacija, bilo tiskovnih, bilo digitalnih. Za prvih mjesec dana korištenja bit će besplatna, kasnije se plaća 9,99 dolara mjesečno i u startu će kasnije ove godine biti dostupna u Velikoj Britaniji, Australiji i Europi.

 

Ovog puta Apple je predstavio prije svega proizvode za američko tržište te samo za neka velika europska s vrlo malo vjerojatnošću da će u Hrvatsku u skorije vrijeme stići neki od ovih proizvoda. Možda se varamo, ali nekako teško je povjerovati u nešto drugo. Ono što je sigurno je da je Apple vrlo svjesno i s mnogo novca ušao u ove projekte i da će konkurencija na području proizvodnje sadžaja biti sve veća i veća.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.