Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Apple predstavio Apple Card, Apple Arcade, TV Plus i Apple News Plus

Foto: Apple

Apple se dugo pripremao za poseban događaj, na kojem nije bilo hardvera i zato je iPad, AirPods i iMac liniju predstavio ranije u ožujku te se potpuno okrenuo velikom showu. Naravno, sva pažnja se okrenula prema novitetima i da budu "glasniji", pobrinule su se brojne slavne osobe na samom događaju, i to ne u ulozi običnih promatrača, već prezentera noviteta.

Tako su Oprah Winfrey, J.J. Abrams, Jennifer Aniston, Damien Chazelle, Sofia Coppola, Ron Howard, M. Night Shyamalan, Octavia Spencer, Steven Spielberg, Hailee Steinfeld, Steve Carell, Reese Witherspoon... osobno reklamirali Apple TV Plus i Apple TV Channels, na kojima će se prikazivati njihove serije i(li) filmovi. Navodno, na sadržaj je potrošeno od strane Applea više od milijardu američkih dolara. Uz tu uslugu, predstavljene su i one kao Apple Card, News Plus, Arcade...

Iako američki gigant tvrdi da je sve predstavljeno novo, originalno i ne baš viđeno, istina je bitno drugačija. No, to prosudite sami.

Apple TV Plus i Apple TV Channels

Uz ove usluge nudi se kreiranje TV sadržaja iz raznih izvora, što omogućava da kroz jednu aplikaciju objedinite streaming platforme na jednom mjestu. Uz to, strojno učenje nudi sugestije pa korisnici mogu pronaći nešto što inače možda ne bi. Apple TV aplikacija dolazi na Mac ove jeseni, ali i na pametne televizore, Roku i Amazon Fire TV. Također, TV Plus je ime pretplatničke usluge s originalnim sadržajem, koju su predstavili osobno slavni glumci, producenti i redatelji.

Apple Arcade

Riječ je o "produženoj ruci" App Storea i kroz nju Apple razdvaja besplatne igre od premium i onih koje se plaćaju u pretplatničku uslugu. Kroz Apple Arcade će zaljubljenici u igre imati nešto slično kao streaming glazbe ili video sadržaja, ali za video igre. Samo, nije ovdje riječ o streamingu nego o usluzi pod kojom se nalazi više od stotinu igara i moguće je igrati ih koliko god možete i želite.

Apple Card

Kreditna kartica od strane Applea bit će u startu povezana sa svim Apple uređajima i uslugama, a načinjena je u partnerstvu s Goldman Sachs i MasterCardom. Nudi niz pogodnosti kao druge kreditne kartice, ali Appleovim korisnicima omogućava jednostavnu i brzu prijavu na sve usluge vezane uz Apple Card.

Apple News Plus

Ponovno pretplatnička usluga, kroz koju je objedinjeno više od 300 publikacija, bilo tiskovnih, bilo digitalnih. Za prvih mjesec dana korištenja bit će besplatna, kasnije se plaća 9,99 dolara mjesečno i u startu će kasnije ove godine biti dostupna u Velikoj Britaniji, Australiji i Europi.

 

Ovog puta Apple je predstavio prije svega proizvode za američko tržište te samo za neka velika europska s vrlo malo vjerojatnošću da će u Hrvatsku u skorije vrijeme stići neki od ovih proizvoda. Možda se varamo, ali nekako teško je povjerovati u nešto drugo. Ono što je sigurno je da je Apple vrlo svjesno i s mnogo novca ušao u ove projekte i da će konkurencija na području proizvodnje sadžaja biti sve veća i veća.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.