Apple objavio konačnu verziju iOS7 sustava

Apple objavio konačnu verziju iOS7 sustava

Baš kao što su i obećali, iz Applea su u srijedu za javnost objavili konačnu verziju svog potpuno novog iOS 7 operativnog sustava. Novi mobilni softver je odmah dostupan za iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPad (treće i četvrte generacije), iPad 2, iPad mini i iPod touch (pete generacije). U lipanjskom „sneak peek“ pregledu obnovljenog iOS 7 sustava najvećim dijelom je nedostajalo inovacija, no nedostatak inovacija ne mora biti nužno loša stvar za korisnike.

iOS 7 predstavlja najveći redizajn Appleovog mobilnog operativnog sustava od kad je debitirao 2007 godine. Novi sustav također postavlja temelje na neke nove inovacije u budućim verzijama iOS sustava, a mnogi s nestrpljenjem iščekuju dolazak iOS 8 sustava s potpuno novim dizajnom, koji bi se trebao pojaviti sljedeće godine.

Prošle godine kada je Apple izdao iOS 6, više od 100 milijuna korisnika instaliralo je nadogradnju unutar prvog tjedna dostupnosti. S obzirom na ove brojke, Appleovi poslužitelji će nesumnjivo biti u potpunosti opterećeni u nadolazećim satima i danima.

Neke od ključnih značajki koje donosi novi Appleov iOS 7 sustav uključuje redizajnirani Notification Center, novi kontrolni centar koji omogućuje brz pristup različitim aplikacijama i postavkama, novo sučelje za izmjenu aplikacija, AirDrop dijeljenje datoteka, iTunes radio i naravno novi izgled operativnog sustava.

Potpuno nova iOS 7 nadogradnja može biti instalirana putem Over-the-Air (OTA) opcije, otvaranjem postavki i odabirom generalnih postavki u kojima se odabire opcija nadogradnje softvera, te je samo potrebno partiti instrukcije na zaslonu. iOS 7 također će uskoro biti dostupan putem iTunes servisa, te će za nadogradnju sustava korisnici morati imati iTunes 11.1 verziju.