Apple ID i iCloud dobivaju sigurnosnu provjeru u dva koraka

Apple ID i iCloud dobivaju sigurnosnu provjeru u dva koraka

Foto: Fotolia

Slično kao i Google u posljednjih nekoliko godina, Apple je dodao dva koraka provjere za Apple ID i iCloud. Ovaj proces se sastoji od „failsafe“ sigurnosnih mjera, koji dolazi u obliku koda od četiri broja kojeg čete primiti na svoj ​​iPhone ili "Find My Phone" aplikaciju, koji tada provjerava jeste li vlasnik iCloud ili Apple ID računa.

U slučaju izgubljenog telefona ili lozinke, postoji ključ za oporavak kojeg ste unijeli kao „backup“ za ovakve slučajeve. Taj ključ se zatim može koristiti za poništenje dvaju koraka provjere te omogućuje onemogućavanje sigurnosne mjere ili resetiranje lozinke. Apple savjetuje da ključ ne treba držati u vašem iPhone-u, koji bi, naravno, bio prilično loše mjesto za traženje ako izgubite vaš iPhone i potreban vam je ključ.

Sustav još uvijek ima nekih bugova, što bi moglo redovnu uporabu sigurnosnog sloja učiniti više neugodnim iskustvom nego korisnim. Trenutno najočitiji bug je kašnjenje u dostavljanju zatraženog koda, a što može rezultirati istekom valjanosti poslanog koda, pa u tom slučaju cijeli proces morate prolaziti ponovno i nadati se da ćete imati više sreće.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.