Apple ID i iCloud dobivaju sigurnosnu provjeru u dva koraka

Apple ID i iCloud dobivaju sigurnosnu provjeru u dva koraka
Fotolia

Slično kao i Google u posljednjih nekoliko godina, Apple je dodao dva koraka provjere za Apple ID i iCloud. Ovaj proces se sastoji od „failsafe“ sigurnosnih mjera, koji dolazi u obliku koda od četiri broja kojeg čete primiti na svoj ​​iPhone ili "Find My Phone" aplikaciju, koji tada provjerava jeste li vlasnik iCloud ili Apple ID računa.

U slučaju izgubljenog telefona ili lozinke, postoji ključ za oporavak kojeg ste unijeli kao „backup“ za ovakve slučajeve. Taj ključ se zatim može koristiti za poništenje dvaju koraka provjere te omogućuje onemogućavanje sigurnosne mjere ili resetiranje lozinke. Apple savjetuje da ključ ne treba držati u vašem iPhone-u, koji bi, naravno, bio prilično loše mjesto za traženje ako izgubite vaš iPhone i potreban vam je ključ.

Sustav još uvijek ima nekih bugova, što bi moglo redovnu uporabu sigurnosnog sloja učiniti više neugodnim iskustvom nego korisnim. Trenutno najočitiji bug je kašnjenje u dostavljanju zatraženog koda, a što može rezultirati istekom valjanosti poslanog koda, pa u tom slučaju cijeli proces morate prolaziti ponovno i nadati se da ćete imati više sreće.