Aplikacija i priručnik za bolji život osoba s invaliditetom

Aplikacija i priručnik za bolji život osoba s invaliditetom

Poznato je da osobe s invaliditetom mogu ostvariti svoje potencijale i biti učinkovite na radnom mjestu ako im omogućimo uvjete te osiguramo pretpostavke za izjednačavanje mogućnosti i ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada.

Uz obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u kompaniji Ericsson Nikola Tesla su predstavljena dva konkretna alata kojima se unaprjeđuju dosadašnje mogućnosti za njihovu profesionalnu integraciju i kvalitetniji život. Rezultat su rada stručnjaka Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) i kompanije Ericsson Nikola Tesla, koji su ih prezentirali mnogobrojnoj publici na zajedničkom događanju.

Pozdravljajući uvažene goste Gordana Kovačević, predsjednica Nikole Tesle, čestitala je na vrijednim postignućima te poručila da aplikacijom EVA pokazujemo kako ICT svima omogućava ostvarenje svog punog potencijala.

„U našoj kompaniji zapošljavamo ljude prema znanju te smatramo da svakome treba dati priliku za profesionalni razvoj te potičemo uključivost i različitost. Nažalost, zbog ograničene podrške u obrazovanju osoba s invaliditetom, na tržištu rada je teško naći osobe s invaliditetom koji su visokoobrazovani ICT stručnjaci. Zbog toga bi se relevantna tijela državne uprave, Ministarstva radi i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo gospodarstva te svi zainteresirani dionici, uključujući HUP, HGK i društveno odgovorne poslodavce, trebali povezati u kreiranju jedinstvene strategije obrazovanja, profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom za tržište rada 21. stoljeća. Čestitam Hrvoju i cijelom timu na ovoj vrijednoj aplikaciji koja pomaže drugim ljudima.“

Damira Benc, ravnateljica zavoda, očekuje daljnje senzibiliziranje tržišta rada na potencijale koje imaju osobe s invaliditetom, a priručnik je tu da pomogne svim uključenim stranama.  Natalija Vičević, rukovoditeljica Službe za profesionalnu rehabilitaciju ZOSI-a, smatra da se priručnikom približio čitav niz pristupačnih mogućnosti, ali i primjeri kvalitetne komunikacije sa osobama s invaliditetom u svakodnevnom životu. Priručnik s preporukama za razumnu prilagodbu radnog mjesta Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom donosi praktične, jednostavne i lako primjenjive savjete u svakodnevnom radu i komunikaciji s osobama s invaliditetom. Namijenjen je stručnjacima, poslodavcima i svima koji neposredno i posredno rade s osobama s invaliditetom, ali i samim osobama s invaliditetom.

Vrijednost priručnika i aplikacije prepoznali su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatska udruga poslodavaca. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava, istaknuo je da je primjer

poput ovoga najbolji putokaz kako osobe s invaliditetom mogu stvarati dodanu vrijednost
organizacijama u kojima djeluju. Pohvalio je što su se kroz program inovativnog zapošljavanja ostvarili ovako kvalitetni rezultati. Daljnje korake Hrvatske udruge poslodavaca i otvorenost za suradnju u poboljšanju pozicije osoba s invaliditetom na tržištu rada najavio je i Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, sa željom da se broj od preko 6000 nezaposlenih što prije smanji.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla je jedna od kompanija koja je uspješno primijenila mjere sustava za zapošljavanje osoba s invaliditetom ZOSI-a, nakon čega je ubrzo pokrenula i razvoj glasovno-kontroliranog sučelja namijenjenog osobama s oštećenjem vida, s dodatnim motoričkim teškoćama ili teškoćama u korištenju modernih tehnologija. Cilj ovog projekta bio je omogućiti glasovno upravljanje uređajima koji posjeduju zaslon osjetljiv na dodir. Time se željelo benefite novih tehnologija učiniti dostupnima svim onim osobama koje, zbog nekih svojih tjelesnih ograničenja, do sada u svom svakodnevnom životu nisu mogle koristiti prednosti koje te tehnologije nude.

Hrvoje Katić, inicijator ove ideje i sam osoba s oštećenjem vida, demonstrirao je zorno što EVA omogućuje. Telefonski pozivi, dodavanje kontakta, povijesti dolaznih i odlaznih poziva, slanje, primanje te čitanje SMS poruka, pozivanje hitnih službi (radi i kada je zaslon uređaja zaključan), stanje mreže i baterije, mogućnost pisanja, čitanja te snimanja bilješki, samo su neke od njih. Najavio je i rad na daljnjem unaprjeđivanju aplikacije kako bi bila korisna svim osobama s invaliditetom.

Tomislav Kadežabek, također član tima koji je radio na razvoju aplikacije, istaknuo je da su u svijetu već dostupna mnoga rješenja za prepoznavanje govora, glasovno naređivanje i diktiranje teksta no EVA je prvo takvo rješenje namijenjeno korisnicima s hrvatskog govornog područja, a od danas je besplatno dostupna svim građanima putem servisa Google Play Store. Uspjeh tima, u kojem su uz Hrvoja i Tomislava još bili Enis el Kur, Sandra Sršan i Antonija Mušćet, prisutni sudionici pozdravili su velikim pljeskom te EVA-i poželjeli uspješan rad.

Još iz kategorije

Prosječne plaće Quality Assurance zaposlenika

Prosječne plaće Quality Assurance zaposlenika

20.02.2019. komentiraj

Prosječna plaća za zaposlenike koji rade na osiguranju kvalitete softvera iznosi 8.592,00 kune neto, pokazuje istraživanje tvrtke Lemax provedeno krajem prošle godine godine s ciljem prikupljanja informacija o prosječnim plaćama na pozicijama osiguranja kvalitete (Quality Assurance) te podizanja svijesti o važnosti uloge osiguranja kvalitete softvera. Prosječna neto plaća za middle menadžment iznosi 8.711,00 kuna, za senior menadžment 11,144,00 kuna dok za voditeljske pozicije 11.826,00 kuna.

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

19.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija (UI) od 1997. godine i šahovskih partija s Garijem Kasparovim uspješno pobjeđuje ljude u igrama. Kroz dva desetljeća to se potvrdilo u igrama kao Go ili Dota 2, što je svakako hvalevrijedno no jednostavno nije dovoljno i umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost ako po cijele dane igra igre i uči kako u njima pobijediti ljude.

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

19.02.2019. komentiraj

Virtualni asistenti, kojima se u pravilu upravlja glasom, glavni su pokretač tržišta Interneta stvari (IoT) i prema prognozama bi ih se do 2023. godine diljem svijeta trebalo koristiti njih čak osam milijardi, osjetno više od aktualne 2,5 milijarde. To će biti dvostruko više od ukupnih korisnika interneta i imat će vrijednost od oko 80 milijardi američkih dolara.