UMJETNA INTELIGENCIJA

Anthropic će koristiti Googleove čipove

Anthropic će koristiti Googleove čipove
Depositphotos

Anthropic će biti jedna od prvih tvrtki koja će implementirati nove Googleove čipove. Ovo bi dodatno učvrstilo veze između dviju tvrtki nakon nedavnog ulaganja u pokretanje AI-ja.

AI tvrtka planira implementirati Google Cloud najnoviju generaciju TPU v5e čipova za korištenje u svom Claude velikom jezičnom modelu (LLM). Kao dio dogovora, Anthropic sada koristi sigurnosne usluge Google Clouda. Tvrtke surađuju od 2021. kada je osnovan Anthropic.

Thomas Kurian, glavni izvršni direktor Google Clouda, rekao je da će partnerstvo omogućiti AI većem broju ljudi sigurno i zaštićeno te da tvrtke dijele iste vrijednosti u vezi s njegovim razvojem. Anthropic je nedavno pristao platiti Googleu više od 3 milijarde dolara tijekom četiri godine za korištenje njegovih usluga računalstva u oblaku.

Anthropic također ima veze s Googleovim konkurentom Amazonom, koji je u rujnu najavio strateško partnerstvo kako bi preuzeo manjinski udio i uložio 4 milijarde dolara. Google, Microsoft, Amazon i ChatGPT programer OpenAI, između ostalih, žestoko se natječu jedni s drugima u generativnom AI sektoru.