VELIKI PLUS

Android TV dobio više od 800 besplatnih kanala po uzoru na Google TV

Android TV dobio više od 800 besplatnih kanala po uzoru na Google TV
Depositphotos / Ilustracija

Google je u travnju predstavio više od 800 besplatnih kanala za streaming na Google TV, a sada to dolazi i na Android TV s novim tabom "Uživo", odnosno "Live".

Najprije, sa sredinom svibnja novitet je stigao na Android TV uređaje kao što su Nvidia Shield TV, Walmartovi 2021 Onn uređaji i TV uređaji Hisensea, TCL-a te drugih modela prodanih prije 2022. Ali, sve vrijedi samo za Sjedinjene Američke Države.

Kao i na Google TV-u, novi tab postavlja se na početni zaslon Android TV-a i integrira se s besplatnim TV uslugama. To uključuje besplatni sadržaj iz Tubija, Plexa i drugih. Također, uključuje besplatne kanale s Google TV-a, koji će se i dalje zvati Google TV.

Za pristup besplatnim kanalima potrebno je otvoriti aplikaciju Google TV i otići na redizajnirani tab "Live". Tamo je popis kanala, uključujući vijesti, sport, zabavu i druge. Ujedno, može se pretraživati određene kanale ili pregledavati po kategorijama.

Na neki način, besplatni kanali Google TV izdvajaju od konkurencije jer platforma nudi pristup nizu kanala za streaming koji nisu dostupni na drugim uređajima.

Međutim, važno je napomenuti da drugi servisi, poput Rokua i Applea, također pružaju pristup besplatnim kanalima za streaming koji podržavaju oglase. Dakle, iako su besplatni kanali Google TV-a zasigurno jedinstvena značajka, oni ne moraju nužno "promijeniti igru" i postaviti ga daleko ispred konkurencije.

Ali, Google TV nudi dodatne značajke i mogućnosti koje ga mogu istaknuti određenim korisnicima, poput integracije s Google Assistantom za glasovnu kontrolu, personalizirane preporuke na temelju navika gledanja i integraciju s drugim Googleovim uslugama.