Android pretekao Apple po broju optimiziranih aplikacija za tablete

Android pretekao Apple po broju optimiziranih aplikacija za tablete

U posljednjih nekoliko godina tableti koje pokreće Googleov Android operativni sustav ostvarili su znatan rast, pa čak i prestigli Appleove iPadove u svim područjima. no, Android je Applev iPad pretekao i u jednom izrazito bitnom segmentu - količini optimiziranih aplikacija za tablete.

Unatoč postojanju mnoštva aplikacija za uređaje poput Nexusa 7, neke od najviše preuzimanih aplikacija su nerijetko one koje su poboljšane verzije aplikacija za pametne telefona za veće zaslone. One rade sasvim u redu, ali doživljaj bi mogao biti itekako bolji.

Google, ne bi li ovo ispravio, trenutno nudi povlašteni tretman za aplikacije koje su dizajnirane za tablete unutar Google Play ljestvice prilikom korisničke pretrage svojih uređaja. U postu na Android Developers blogu, tvrtka je napisala da, ukoliko su programerima njihove aplikacije vezane uz tablete da to svakako i naglase.

Google Play će 21. studenog uvesti neke promjene koje će poboljšati vidljivost optimiziranih aplikacija za tablete. Ovaj “Designed for tablets“ pregled postat će zadani za korisnike koji pretražuju katalog aplikacija putem svojih tableta (Top Paid, Top Free, Top Grossing, Top New Paid, Top New Free i Trending).

Također, aplikacije i igre koje se ne nalaze na popisu unutar “Designed for tablets“ kriterija, bit će označeni kao “Designed for phones“ za sve one korisnike koji pretražuju Play Store na svojim tabletima.