Android Key Lime Pie 5.0 u listopadu

Android Key Lime Pie 5.0 u listopadu

Google je prekinuo dugogodišnju tradiciju predstavljanja novih verzija Android sustava na Google I/O konferenciji, na kojoj su bili predstavljeni Nexus uređaji, te je bilo govora o Nexus 7 tabletu i novom Android sustavu.

Već neko vrijeme ime Key Lime Pie povezuje se sa sljedećom verzijom sustava, i dok se šuška kako će to biti Android 4.3 verzija, pristigli su svježi dokazi koji ukazuju da Android 5.0 doista dolazi. VR-Zone prenosi kako će Key Lime Pie biti predstavljen krajem listopada, te će biti optimiziran kako bi mogao raditi na uređajima sa samo 512 MB radne memorije . To je pomalo čudna odluka kada danas uređaji srednjeg cjenovnog ranga dolaze sa standardnih 1 GB radne memorije , no kako Apple optimizira GPU performanse za iOS, Google je morao pokazati da Android neće zaostajati po pitanju optimiziranosti.

Gledajući kronološki, Android 4.0 je predstavljen u jesen 2011 godine, Android 4.2 u jesen 2012, te se iz toga može zaključiti kako će ove jeseni biti predstavljen dugo očekivani Key Lime Pie Android sustav. Za ovu jesen predviđeno je predstavljanje Moto-X pametnog telefona, što bi uvelike pogodovalo Googleu i Key Lime Pie operativnom sustavu .

Google je odustao od čestih nadogradnji sustav kao što to čini Apple za iOS, te je naglasio kako se ne radi o tome tko je prvi u mobilnoj OS igri, već se radio o tome što je najbolje, a kroz mogućnosti predstavljene u Ice Cream Sandwich i Jelly Bean verzijama sustava, poput Holo i Google Now, Google može dokazati da je najbolji.