Android Jelly Bean prestigao Gingerbread

Android Jelly Bean prestigao Gingerbread

Očekivalo se da će Android Jelly Bean prestići Gingerbread ovog mjeseca, kao i većina najviše korištenih verzija operativnog sustava, a Googleove brojke iz najnovijeg izvješća pokazuju upravo to.

Android Jelly Bean je najviše korištena verzija s gotovo 40 posto djela, dok Gingerbread polako ide prema dolje te je na 34,1 posto. Ovo je mala pobjeda za Jelly Bean ali je samo pitanje vremena kad će biti predstavljen dugo najavljivani Key Lime Pie i ciklus će ponovno početi. Lijepo je vidjeti da je najnovija verzija Android sustava u vodstvu o zastupljenosti, no više od polovice Android korisnika ne koristi naj noviju verziju operativnog sustava. Te će to vjerojatno uvijek biti tako.

Nove distribucijske brojke pokazuju da je Android 4.0+ zastupljen na vise od 60 posto uređaja. Ako Google uspije pronaći novi način ažuriranja uređaja na Android Key Lime Pie, Jelly Bean će zasigurno postati novi Gingerbread. Ipak, Android verzije 4.1-4.2.2 su daleko bolje od verzije 2.3, pa se ne može reći da je to loša stvar.