Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

Foto: DepositPhotos

Vjerni korisnici Windows 10 operativnog sustava napokon su došli na svoje jer Your Phone napokon nudi potpunu mogućnost pokretanja Android aplikacija na računalima. Ako imate odabrane Samsung modele pametnih telefona, što znači one koji su načinjeni nakon listopada 2018., koji imaju barem Android 9.0 i Link to WIndows 2.0...

S vremenom bi se to trebalo promijeniti pa bi više modela raznih proizvođača mogli osjetiti korist od Your Phone, ali zasad toga nema, niti se zna kad će stići. Svejedno, velik je ovo korak naprijed pa vrijedi podsjetiti što to Your Phone donosi po pitanju korištenja Android operativnog sustava na računalima s Windows 10 operativnim sustavom.

Sami način rada bit će takav da se Android aplikacije pronalaze u Your Phone aplikaciji te kroz nju pokreću. Ali, te će se aplikacije pokretati u odvojenom prozoru, "zrcaljene" s mobilnog uređaja. No, nije to sve, nova podrška za Android aplikacije dopušta Windows 10 korisnicima multitasking s drugim Windows aplikacijama kroz "alt+tab" podršku. Bit će čak moguće "pinati" te Android aplikacije na Windows 10 taskbar ili u Start izbornik. Dakle, bit će integrirane kao dio računala u potpunosti.

Sve ovo znači da sad više nije potrebno pretraživati aplikacije već se sve odmah pronalazi u Your Phone direktno, što itekako olakšava cijelo iskustvo rada. A kad se "pinaju" aplikacije na zadano mjesto, tad se još lakše pronalaze i ostaje potpuni dojam kao da su dva operativna sustava dio jednog.

No, ono što je ipak najveća prednost ovih noviteta jest mogućnost pokretanja Android aplikacija odjednom, jednu uz drugu. Treba imati na umu i da neće ipak sve aplikacije raditi bez greške. Microsoft se već ogradio te naglasio da će neke prikazivati samo "crni ekran", što znači da je potrebno u hodu prilagoditi ih. Za što će ipak dio odgovornosti morati "nositi" i developeri Android aplikacija.

Još iz kategorije

Hrvatska visokom 8 mjestu na PISA testu

Hrvatska visokom 8 mjestu na PISA testu

22.10.2020. komentiraj

Današnjom objavom rezultata globalnih kompetencija učenika zaokružen je sedmi ciklus OECD-ova istraživanja PISA 2018, u kojem je u proljeće 2018. sudjelovalo 6.609 hrvatskih petnaestogodišnjaka iz 179 srednjih i 4 osnovne škole. Uz čitalačku, matematičku i prirodoslovnu pismenost, čiji su rezultati objavljeni u prosincu 2019., kao dodatna inovativna domena, u koju su se zemlje mogle proizvoljno uključiti, ispitivale su se globalne kompetencije. Hrvatska se u odnosu na ostalih 27 zemalja sudionica smjestila na visoko osmo mjesto u ukupnom poretku, pri čemu su hrvatski učenici ostvarili 506 bodova što je značajno bolji rezultat od prosjeka koji iznosi 474 boda.

Potrošači su i dalje zabrinuti zbog COVID-19, potrošnja nastavlja padati

Potrošači su i dalje zabrinuti zbog COVID-19, potrošnja nastavlja padati

22.10.2020. komentiraj

Saznanja IBM-ova Instituta za poslovnu vrijednost (IBV) iz kolovoza potvrđuju da su potrošači i dalje zabrinuti zbog pandemije koronavirusa pa ne žele kupovati ono što im nije prijeko potrebno.

Europski parlament od Europske komisije traži obranu prava svih građana EU

Europski parlament od Europske komisije traži obranu prava svih građana EU

22.10.2020. komentiraj

Zastupnici pozivaju Europsku komisiju da poduzme mjere predviđene zakonodavstvom EU-a kako bi se zajamčio potpuni vizni reciprocitet između EU-a i SAD-a. Sa 376 glasova za, 269 protiv i 43 suzdržana, Parlament je u danas  usvojio rezoluciju kojom poziva Komisiju da predstavi pravni akt o suspenziji izuzeća od obveze posjedovanja vize za državljane SAD-a, na dvanaest mjeseci, kako je utvrđeno u takozvanom mehanizmu reciprociteta.