Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije
DepositPhotos

Vjerni korisnici Windows 10 operativnog sustava napokon su došli na svoje jer Your Phone napokon nudi potpunu mogućnost pokretanja Android aplikacija na računalima. Ako imate odabrane Samsung modele pametnih telefona, što znači one koji su načinjeni nakon listopada 2018., koji imaju barem Android 9.0 i Link to WIndows 2.0...

S vremenom bi se to trebalo promijeniti pa bi više modela raznih proizvođača mogli osjetiti korist od Your Phone, ali zasad toga nema, niti se zna kad će stići. Svejedno, velik je ovo korak naprijed pa vrijedi podsjetiti što to Your Phone donosi po pitanju korištenja Android operativnog sustava na računalima s Windows 10 operativnim sustavom.

Sami način rada bit će takav da se Android aplikacije pronalaze u Your Phone aplikaciji te kroz nju pokreću. Ali, te će se aplikacije pokretati u odvojenom prozoru, "zrcaljene" s mobilnog uređaja. No, nije to sve, nova podrška za Android aplikacije dopušta Windows 10 korisnicima multitasking s drugim Windows aplikacijama kroz "alt+tab" podršku. Bit će čak moguće "pinati" te Android aplikacije na Windows 10 taskbar ili u Start izbornik. Dakle, bit će integrirane kao dio računala u potpunosti.

Sve ovo znači da sad više nije potrebno pretraživati aplikacije već se sve odmah pronalazi u Your Phone direktno, što itekako olakšava cijelo iskustvo rada. A kad se "pinaju" aplikacije na zadano mjesto, tad se još lakše pronalaze i ostaje potpuni dojam kao da su dva operativna sustava dio jednog.

No, ono što je ipak najveća prednost ovih noviteta jest mogućnost pokretanja Android aplikacija odjednom, jednu uz drugu. Treba imati na umu i da neće ipak sve aplikacije raditi bez greške. Microsoft se već ogradio te naglasio da će neke prikazivati samo "crni ekran", što znači da je potrebno u hodu prilagoditi ih. Za što će ipak dio odgovornosti morati "nositi" i developeri Android aplikacija.