Android aplikacije manje se ruše nego one na iOS-u

Android aplikacije manje se ruše nego one na iOS-u
Fotolia

Sigurno ste se nekad pitali je li vaš novi pametni telefon stabilniji od onoga kojeg mijenjate, odnosno hoće li sustav i aplikacije bolje raditi i manje se rušiti. Crittercism je na tu temu napravio studiju kako bi istražio na kojim verzijama platformi Androida i iOS-a se aplikacije najčešće ruše.

Studija je tako pokazala da uređaji koji vrte novije verzije operativnih sustava Android i iOS, primjerice KitKat i iOS 7.1, imaju puno manje šanse da će se aplikacije srušiti, dok se na starijim verzijama kao što su Gingerbread ili iOS 6 aplikacije češće ruše.

Istraživanje također sugerira kako su Samsungov Galaxy S4 i iPhone 5 najpouzdaniji uređaji. Rezultati istraživanja ne čude, jer se i očekuje od novih verzija operativnih sustava da budu bolji i da kvalitetnije barataju procesima, a pritom uzimajući u obzir koliko i Google i Apple uažu truda kako bi popravili bugove.

Važno je napomenuti kako je studija pratila samo third-party aplikacije, odnosno nisu praćene greške i rušenje aplikacija koje obično dolaze predinstalirane sa telefonima.