Android aplikacije manje se ruše nego one na iOS-u

Android aplikacije manje se ruše nego one na iOS-u

Foto: Fotolia

Sigurno ste se nekad pitali je li vaš novi pametni telefon stabilniji od onoga kojeg mijenjate, odnosno hoće li sustav i aplikacije bolje raditi i manje se rušiti. Crittercism je na tu temu napravio studiju kako bi istražio na kojim verzijama platformi Androida i iOS-a se aplikacije najčešće ruše.

Studija je tako pokazala da uređaji koji vrte novije verzije operativnih sustava Android i iOS, primjerice KitKat i iOS 7.1, imaju puno manje šanse da će se aplikacije srušiti, dok se na starijim verzijama kao što su Gingerbread ili iOS 6 aplikacije češće ruše.

Istraživanje također sugerira kako su Samsungov Galaxy S4 i iPhone 5 najpouzdaniji uređaji. Rezultati istraživanja ne čude, jer se i očekuje od novih verzija operativnih sustava da budu bolji i da kvalitetnije barataju procesima, a pritom uzimajući u obzir koliko i Google i Apple uažu truda kako bi popravili bugove.

Važno je napomenuti kako je studija pratila samo third-party aplikacije, odnosno nisu praćene greške i rušenje aplikacija koje obično dolaze predinstalirane sa telefonima.

Još iz kategorije

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

21.07.2019. komentiraj

Turistička agencija specijalizirana za poslovna putovanja PutujBolje i Ana Keglović Horvat iz AKH Consultinga, tijekom travnja su proveli istraživanje na uzorku od 250 poslovnih putnika iz 130 hrvatskih tvrtki koji zbog prirode posla putuju. Htjeli su doznati ide li popularizacija putovanja poslovnim osobama u prilog, koje su njihove navike i potrebe, te koji najčešći problemi i frustracije s kojima se susreću.

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.