Američko ministarstvo pravosuđa podiglo optužnice protiv Meng Wanzhou i Huaweia

Američko ministarstvo pravosuđa podiglo optužnice protiv Meng Wanzhou i Huaweia

Foto: DepositPhotos

Zbog sumnje da su sudjelovali u bankarskoj prijevari, ometanju pravosuđa i krađi tehnologije optužena je financijska direktorica Huaweia Meng Wanzhou, ali i kompanije Huawei. Ukupno je optužnica podignuta po 23 točke, tvrde svjetski mediji.

Nastavak je to političko-gospodarskih obračuna Kine i SAD-a,a obje optužene strane odbile su komentirati ove optužbe. Ključna optužba temelji se na transferu tehnologije i isporukama proizvoda Iranu dok su trajale sankcije.

Zanimljivo je da je Huawei objavio kako „nisu bili svjesni nikakvih pogrešaka ili kaznenih djela Meng Wanzhou. Iz kompanije dodaju kako je u privatnoj tužbi porota odlučila kako nije bilo nikakvih nelegalnih radnji.

S druge strane, Wilbur Ross američki ministar trgovine ističe kako je Huawei godinama kršio sankcije i to uz korištenje američkog financijskog sustava.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj slučaj završiti, no analitičari procjenjuju kako su SAD u ovom neće pokolebati i biti vrlo oštro u istjerivanju pravde.

Još iz kategorije

Infogamer pokazao snagu gaminga i donio prve mobilne igre na 5G meži

Infogamer pokazao snagu gaminga i donio prve mobilne igre na 5G meži

19.11.2019. komentiraj

Ovog vikenda u Zagrebu je završen još jedan po redu Infogamer, jedan od najvećih europskih, ako ne i svjetskih gaming sajmova koji je okupio izlagače i gamere, youtubere iz Hrvatske, ali i regije i svijeta. Uz to, Infogamer je pokazao i sve veći značaj e-sporta, ma koliko to neki željeli priznati ili ne. Ove godine posebnost je i igranje mobilnih igara na brzoj 5G mreži koji je omogućio domaći telekom A1 Hrvatska.

Izdavanje kartica potaknula digitalizacija usluga

Izdavanje kartica potaknula digitalizacija usluga

19.11.2019. komentiraj

U listopadu tekuće godine Erste Card Club zabilježio je više od 6.500 novih Diners Club kartica, čime je ostvaren najveći porast broja novoizdanih kartica na mjesečnoj razini u 50 godina poslovanja Diners Cluba u Hrvatskoj. Ukupan broj novih DC kartica u prvih deset mjeseci 2019. prešao je 50.000, što predstavlja povećanje od 62% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od ukupnog broja novih DC kartica u 2019., ECC je oko 50% zahtjeva zaprimio kroz digitalne kanale te je tim putem realizirano izdavanje ukupno 25.000 DC kartica.

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

18.11.2019. komentiraj

Prvi taktovi božićnih pjesama na radiju znak su da počinje blagdansko ludilo. Tele2 je zato u pravi trenutak pripremio najbolji izbor vrhunskih gadgeta za bezbrižnu kupnju i korisnicima omogućio mirne blagdane. Svi ljubitelji dobrih gadgeta ili oni koji planiraju kupnju takvih darova mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i provesti blagdane u istinskom veselju, u društvu najmilijih.