Amazon radi na pametnom telefonu sa 3D zaslonom

Amazon radi na pametnom telefonu sa 3D zaslonom
Fotolia

Prema navodima, Amazon radi na nekoliko hardverskih projekata koji skupno čine Alphabet projekt. Najzanimljiviji među njima je smartphone uređaj koji će navodno imati zaslon koji će proizvesti 3D sliku bez potrebe za korištenjem 3D naočala.

U kombinaciji sa složenim softverom za praćenje kretanja očiju, proizvest će 3D sliku za bilo koji kut gledanja kojim će se proizvesti holografski učinak zbog kojeg će se činiti kako stvari lebde iznad zaslona. Još jedna korist od ove tehnologije će biti mogućnost navigiranja kroz sadržaj telefona koristeći samo svoje oči. High-end telefon samo je jedan od nekoliko uređaja koji ukazuju na novu strategiju Amazona u nastojanju da sadržaj koji nude bude što zanimljiviji i pristupačniji njihovim korisnicima.

Uz high-end smartphone, Amazon radi na razvoju set-top box i audio streaming uređaja. Set-top box biti će sličan Roku ili čak i Xbox 360 uređaju, te će oba uređaja omogućiti korisnicima streaming sadržaja s Amazon Library-a.   Ako se Amazon uspije probiti u domove korisnika sa svojom uslugom, to će im uvelike pomoči u borbi s konkurentima poput Netflix, Hulu   te ostalim video streaming uslugama.

U međuvremenu, uređaj za audio streaming pružit će korisnicima pristup Amazonovim glazbenim datotekama. To će Amazonu omogućiti borbu s konkurentnim uslugama Pandora ili Spotify, no uz jednu razliku, korisnici će umjesto spajanja svojih smartphone uređaja na kućni audio sustav moći spojiti Amazonov uređaj.

Iako mobilnim tržištem uvelike dominiraju Apple i Google, Amazon i dalje zauzima solidan dio tržišta. No, kako bi poboljšali svoju poziciju u odnosu na top proizvođače, morat će voditi borbe na više područja. Ipak, Amazon je do sad izgradio značajan portfelj digitalnih usluga, od knjiga, glazbe pa sve do filmova i televizije.