SAGA SE NASTAVLJA

Altman se pristaje vratiti u OpenAI

Altman se pristaje vratiti u OpenAI
Depositphotos

Bivši šef OpenAI-ja Sam Altman vraća se u tvrtku. Samo pet dana nakon što ga je zamijenio Upravni odbor, Altman je načelno pristao vratiti se na čelo tvrtke, s novom pločom koja će se instalirati kod razvojnog programera ChatGPT-a.

U objavi na društvenim mrežama, OpenAI je otkrio iznenađujući potez, dodajući da se detalji o povratku bivšeg vođe još uvijek finaliziraju. Ovaj potez dolazi nakon prijetnji masovnim egzodusom osoblja i pritiska investitora nakon Altmanova odlaska, te nakon što je preuzeo posao u Microsoftu kako bi ondje vodio istraživački tim za umjetnu inteligenciju. OpenAI je također već imenovao privremenog izvršnog direktora u Emmettu Shearu.

Altmanov vjerojatni povratak pozdravili su u objavama na društvenim mrežama sam izvršni direktor Shear i izvršni direktor Microsofta Satya Nadella. Iako je brzo ponudio uloge Altmanu i njegovom kolegi bivšem zaposleniku OpenAI-ja Gregu Brockmanu ranije ovog tjedna, Microsoft je glavni financijski podupirač i partner tvrtke. Sam OpenAI nije spomenuo Brockmana, ali je naznačio da se također namjerava vratiti u tvrtku u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Altman je naglasio kada je pristao pridružiti se Microsoftu, to je bio najbolji put za njega i tim. Međutim, s novom pločom koja se instalira kod njegovog bivšeg poslodavca i podrškom Nadelle, rekao je da jedva čeka ponovno preuzeti svoju staru ulogu i izgraditi snažno partnerstvo s Microsoftom.

Nadella je primijetio da su promjene u upravnom odboru u ChatGPT programeru bile prvi bitan korak na putu prema stabilnijem, dobro informiranom i učinkovitijem upravljanju. Dodao je da Brockman i Altman imaju ključnu ulogu u osiguravanju da AI tvrtka nastavi napredovati i graditi na svojoj misiji.