Algebra u sklopu projekta IT obrazovanje za sigurnije sutra omogućuje besplatnu edukaciju

Algebra u sklopu projekta IT obrazovanje za sigurnije sutra omogućuje besplatnu edukaciju

Zahvaljujući projektu koji provodi Algebra, više od 150 ljudi ovih dana ima priliku obrazovati se besplatno iz područja računarstva - web dizajna, mrežne administracije, programiranja, te svladati osnovna znanja iz informatike u sklopu ECDL edukacije i edukacije za računalnog operatera. Ukupna vrijednost projekta i ukupni iznos EU potpore iznosi 1,33 milijuna. kuna.

Algebra u veljači nastavlja s provedbom projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra". Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada kako onima koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere, tako i onima koji traže zaposlenje.

Riječ  je o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, kojom skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja.

Projekt "IT obrazovanje za sigurnije sutra" trajat će do siječnja 2021. i omogućuje besplatno obrazovanje s područja informatike građanima Vukovara, Rijeke i Siska, dok je u online obliku dostupno građanima cijele Hrvatske.

Besplatno su tako od veljače, kada se planira početak nastave, na raspolaganju programi edukacije vezani uz web dizajn, sistemsku administraciju, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C# na platformi .NET, kao i programi vezani uz osnovne računalne vještine - računalni operator i ECDL specijalist. Programi obrazovanja provodit će se korištenjem vrhunskih obrazovnih materijala i uz podršku Algebrinih mentora, te se u svim slučajevima radi o standardnoj, visokoj kvaliteti programa koje Algebra i inače provodi.