Algebra proslavila i nagradila 25-tisućitog polaznika

Algebra proslavila i nagradila 25-tisućitog polaznika

Učilište Algebra nedavno proslavilo je nedavno 15 godina postojanja, a ovih je dana upisalo i svojeg 25-tisućitog polaznika, Marija Mađarića iz Mihalja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Mađarić se trenutačno školuje za računalnog programera internetskih aplikacija na Microsoft.NET tehnologijama, koje je upisao jer smatra to prilikom za zaokret u karijeri.

„Kada nas je kontaktirala kolegica iz pravne službe i javila da imamo 25-tisućitog polaznika upisanog u matične knjige, krenuli smo istraživati o kome je riječ te smo svi zajedno zaključili da se sreća osmjehnula pravoj osobi. Drago nam je da nagrada ide u ruke osobi koja ima hrabrosti napraviti iskonske i pozitivne promjene u životu, a koje se tiču promjene karijere i okruženja. S obzirom da ste trenutno bez posla, školovanje je pravi put kako izgraditi kompetencije potrebne na tržištu rada, a mi ćemo vam nastojati i dodatno pomoći“, rekao je Hrvoje Balen, član uprave Učilišta Algebra, čestitajući Mariju Mađariću na odabiru Algebre, želji za daljnjim školovanjem i činjenici da je upravo on 25-tisućiti polaznik ove škole.

Nakon što završim ovu edukaciju, znam da ću morati još mnogo učiti da bih postao pravi programer, ali nadam se da ću kroz godinu ili dvije moći tražiti posao programera u C# i ASP.netu koji je jako tražen u Hrvatskoj, ali i EU, objašnjava Marijo Mađarić i dodaje kako se vidi kao razvojni programer C# ASP.net aplikacija sa stabilnim poslom i primanjima.

„Ne znam još kako ću iskoristiti ovu Algebrinu nagradu u obliku vaučera za bilo koju edukaciju u iznosu od 10.000 kuna, ali najvjerojatnije ću nastaviti s edukacijom u istom smjeru", rekao je Mario Mađarić, preuzimajući svoju nagradu tijekom kratkog iznenađenja koje su mu za vrijeme predavanja upriličili djelatnici Algebre. Moja ljubav prema računalima pojavila se kad sam prvi puta imao priliku doći u doticaj s njima, u prvom razredu srednje škole u Neumu, ali s obzirom da nisam odrastao u dobrostojećoj obitelji nisam imao priliku prijeći u neku školu koja bi mi omogućila stalni pristup računalima. Nakon nekoliko godina štednje, uspio sam kupiti računalo, a u međuvremenu sam koristio ona druga koja su mi bila dostupna, te sam si počeo postavljati mnoga pitanja o radu računala. Upravo me tada zainteresiralo i programiranje", kaže 25-tisućiti polaznik Algebre, Mario Mađarić.

 

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.