Algebra proslavila i nagradila 25-tisućitog polaznika

Algebra proslavila i nagradila 25-tisućitog polaznika

Učilište Algebra nedavno proslavilo je nedavno 15 godina postojanja, a ovih je dana upisalo i svojeg 25-tisućitog polaznika, Marija Mađarića iz Mihalja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Mađarić se trenutačno školuje za računalnog programera internetskih aplikacija na Microsoft.NET tehnologijama, koje je upisao jer smatra to prilikom za zaokret u karijeri.

„Kada nas je kontaktirala kolegica iz pravne službe i javila da imamo 25-tisućitog polaznika upisanog u matične knjige, krenuli smo istraživati o kome je riječ te smo svi zajedno zaključili da se sreća osmjehnula pravoj osobi. Drago nam je da nagrada ide u ruke osobi koja ima hrabrosti napraviti iskonske i pozitivne promjene u životu, a koje se tiču promjene karijere i okruženja. S obzirom da ste trenutno bez posla, školovanje je pravi put kako izgraditi kompetencije potrebne na tržištu rada, a mi ćemo vam nastojati i dodatno pomoći“, rekao je Hrvoje Balen, član uprave Učilišta Algebra, čestitajući Mariju Mađariću na odabiru Algebre, želji za daljnjim školovanjem i činjenici da je upravo on 25-tisućiti polaznik ove škole.

Nakon što završim ovu edukaciju, znam da ću morati još mnogo učiti da bih postao pravi programer, ali nadam se da ću kroz godinu ili dvije moći tražiti posao programera u C# i ASP.netu koji je jako tražen u Hrvatskoj, ali i EU, objašnjava Marijo Mađarić i dodaje kako se vidi kao razvojni programer C# ASP.net aplikacija sa stabilnim poslom i primanjima.

„Ne znam još kako ću iskoristiti ovu Algebrinu nagradu u obliku vaučera za bilo koju edukaciju u iznosu od 10.000 kuna, ali najvjerojatnije ću nastaviti s edukacijom u istom smjeru", rekao je Mario Mađarić, preuzimajući svoju nagradu tijekom kratkog iznenađenja koje su mu za vrijeme predavanja upriličili djelatnici Algebre. Moja ljubav prema računalima pojavila se kad sam prvi puta imao priliku doći u doticaj s njima, u prvom razredu srednje škole u Neumu, ali s obzirom da nisam odrastao u dobrostojećoj obitelji nisam imao priliku prijeći u neku školu koja bi mi omogućila stalni pristup računalima. Nakon nekoliko godina štednje, uspio sam kupiti računalo, a u međuvremenu sam koristio ona druga koja su mi bila dostupna, te sam si počeo postavljati mnoga pitanja o radu računala. Upravo me tada zainteresiralo i programiranje", kaže 25-tisućiti polaznik Algebre, Mario Mađarić.

 

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.