Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.

Dosad je upisano 220 studenata, što je 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu je vidljiv naročito velik porast interesa za studijem programskog inženjerstva - čak 41 posto - što pokazuje kako studenti prepoznaju razvoj softvera kao jednu od najatraktivnijih, ali i sa strane poslodavaca najtraženijih karijera na tržištu rada. Porastu doprinose i studenti upisani na novi studij dizajna - riječ je o digitalno prilagođenom studiju koji započinje ove školske godine u Algebri, a nakon integracije Visoke škole tržišnih komunikacija "Agora".

Budući da su prijave maturanata, budućih studenata, za jesenski upisni rok već otvorene, prepoznaju se i trendovi - ponajveći je interes za upisom na jesenskom upisnom roku prijelaznika s drugih studija i srodnih fakulteta, a primjetan je i veći interes studenata za upisom digitalnog marketinga i multimedijskog računarstva.

Sklonost maturanata prema modernim digitalnim studijima vidljiva je i kroz službene podatke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, čiji Središnji prijavni ured upravlja portalom postani-student.hr, kroz koji maturanti biraju fakultete i studije rangirajući ih prema osobnom interesu. Visoko učilište Algebra ove se godine može pohvaliti kako je postala najbolje rangirana institucija između svih privatnih veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj, a prema prvom prioritetu upisa. Algebra je također i jedina privatna obrazovna institucija koja se po ovom kriteriju nalazi u „Top10“ svih javnih i privatnih fakulteta, veleučilišta i visokih škola na kojima se provode programi iz područja informatike ili računarstva.

U predstojećoj akademskoj godini studente na Algebri očekuje niz novosti - imat će prilike sudjelovati u brojnim aktivnostima nedavno otvorenog razvojno-istraživačkog centra Algebra LAB, pojačani su timski projektni kolegiji, nabavljena je i značajna količina nove opreme, a otvorene su i nove učionice, poput one za dizajn ili laboratorija za IoT i robotiku. Nastavak rada na osiguravanju kvalitete, po čemu je Algebra već dugi niz godina vodeća u Hrvatskoj, najbolje će se osjetiti po novom pristupu ocjenjivanju kontinuiranog rada i sustavu praćenja napretka studenata. Nakon uspješnog uvođenja prošle školske godine, diplomski studiji nastavljaju na engleskom jeziku.

U novoj će se akademskoj godini intenzivirati i aktivnosti studentske prakse kroz sve veći broj poslodavaca, ali i Digital Talents, digitalnu agenciju koju su zajednički osnovali DRAP i Algebra u kojoj studenti imaju prilike steći konkretna iskustva na područjima poput digitalnog marketinga, razvoja weba i drugih digitalnih rješenja. Proširena je ponuda sportskih programa i uskoro će biti najavljena nova studijska putovanja u svjetske digitalne destinacije.