Algebra otvorila poslovnicu u Osijeku na novoj lokaciji

Algebra otvorila poslovnicu u Osijeku na novoj lokaciji

Nakon deset godina poslovanja u Osijeku, Algebra se preselila na novu lokaciju - na adresi Vukovarska 31/3 u Eurodomovom kompleksu, prostire se na 250 m2 i uključuje tri suvremeno opremljene učionice s ukupno 65 mjesta za polaznike i prateće prostore.

„Algebra će u svojim novim prostorima polaznicima iz Osijeka, susjednih gradova i cijele županije moći ponuditi nove edukacijske smjerove, još višu kvalitetu obrazovanja i više raspoloživih termina za edukacije. U sljedećih par godina fokusirat ćemo se na nove kreativne i tehnološke programe digitalne edukacije, digitalne akademije za osnovnoškolce, pripreme za polaganje mature, a aktivno ćemo biti uključeni i u prekvalifikacije nezaposlenih za što smo nedavno potpisali ugovore. Fokus prekvalifikacija u Osijeku su programi s područja razvoja softvera, mobilnih aplikacija te pripreme i provedbe EU projekata. Istovremeno, nastojat ćemo pripomoći i daljnjem razvoju osječke digitalne zajednice okupljene oko udruženja Osijek Software City, ali i drugim IT tvrtkama kojih je u gradu sve više“, izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre, nakon otvorenja novog osječkog ureda.

Iz Algebre najavljuju uskoro i Dan otvorenih vrata Digitalne akademije, koje će se provoditi u novim prostorima Algebre dok je za kraj ožujka predviđen i već tradicionalni projekt potpuno besplatnog stjecanja Microsoftovih Technology Associate certifikata (MTA) za učenike srednjih škola.

U nadolazećem periodu za mlade će se organizirati i gostujuća predavanja te tematske radionice vezane uz studijske programe Visokog učilišta Algebra, namijenjene osječkim maturantima koji razmišljaju o nastavku obrazovanja na nekom od preddiplomskih ili diplomskih studija u Zagrebu: digitalnom marketingu, multimedijskom računarstvu, digitalnom dizajnu, softverskom ili sistemskom inženjerstvu, razvoju igara ili podatkovnoj znanosti tj. data scienceu.