Algebra najavljuje Play Labs, besplatne trodnevne bootcampove za srednjoškolce

Algebra najavljuje Play Labs, besplatne trodnevne bootcampove za srednjoškolce

Foto: Shutterstock

Algebra će tijekom predstojećih zimskih praznika u četiri najveća hrvatska grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku – provesti besplatne, trodnevne bootcampove, radionice namijenjene učenicima srednjih škola. Na ovim bootcampovima pod nazivom Play Labs učenici će naučiti kako koristiti nadopunjenu (AR) i proširenu stvarnost (VR), 3D modeliranje i druge tehnologije koje im mogu pomoći u razvoju ostvarivih poduzetničkih ideja koje se mogu pretvoriti u dobre i unosne projekte.

Play Labs će voditi stručni predavači koji koriste najnovije STEM metode poučavanja, dok je sam koncept programa inspiriran sličnim programima koje provode startup inkubatori na MIT- u (Massachusetts Institute of Technology) i BayView Labs. Slični programi u SAD privlače najperspektivnije talente, startupove i investitore u području naprednih tehnologija: od umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja (ML) pa do digitalnih valuta, proširene stvarnosti (AR) i sličnih tehnoloških tema koje obilježavaju današnjicu.

Algebrini stručnjaci izradili su kurikulum za ove trodnevne bootcampove, tijekom kojih će srednjoškolci steći ishode učenja u takozvanim "razigranim tehnologijama" i njihovim mogućnostima primjene za uspješne poslovne projekte. Cilj je privući učenike srednjih škola koji žele spojiti tehnologiju s poslovnim idejama, odnosno pronaći ideje za svoje buduće poslovne projekte, upravo u godinama u kojima počinju razmišljati o tome kako pokrenuti vlastite biznise i konkretizirati svoje kreativne ideje koje sasvim sigurno svi imaju. Povrh svega, polaznicima će ovo biti prilika za stjecanje novih prijatelja i upoznavanje osoba sa sličnim interesima na ovom području.

Prethodno znanje o tehnologiji nije potrebno – na Play Labs mogu se prijaviti svi učenici srednjih škola koji su zainteresirani za ove teme.

Play Labs održat će se od 2. do 4. siječnja 2022. u Osijeku; od 6. do 8. siječnja 2022. u Splitu; od 21. do 23. veljače 2022. u Zagrebu te od 24. do 26. veljače 2022. u Rijeci. U travnju 2022. u Zagrebu će se održati finalno događanje u sklopu ovog projekta.

Za više informacija o ovim besplatnim trodnevnim bootcampovima, kao i za samu prijavu, potrebno je posjetiti https://www.algebra.hr/lab/kampanje/play-labs/. Broj mjesta je ograničen pa organizatori preporučuju što raniju prijavu!

Projekt Play Labs provodi se u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj te je financiran kroz program malih grantova ovog veleposlanstva, „Public Affairs Zagreb – Small Grants Program“.

Još iz kategorije

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

16.01.2022.

Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“ predviđa veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja.

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

11.01.2022.

Nvidia se pohvalila da je besplatna verzija Omniversea, njenog 3D dizajna, suradnje i simulacije u stvarnom vremenu, sada općenito dostupna kreatorima Nvidia GeForce Studio s RTX GPU-ovima.