Algebra i partneri nagrađuju najbolje maturante

Algebra i partneri nagrađuju najbolje maturante
DepositPhotos

Učilište Algebra i njezini partneri (OTP banka, Coca-Cola HBC Hrvatska i Flixbus) žele pripreme za maturu ovogodišnjim maturantima učiniti ugodnijima. Tako će šestero maturanata biti nagrađeno stipendijama u iznosu po deset tisuća kuna, a njih još šestero dobit će povratnu autobusnu kartu Flixbusa do europskog odredišta prema izboru.

Nagrade će osvojiti maturanti s najboljim uspjehom na državnoj maturi na obje razine obaveznih predmeta, a jedini je preduvjet da u narednim mjesecima pohađaju pripreme u Algebri. Na tom se učilištu mogu pripremati za sve obavezne predmete (Matematiku, Hrvatski i strani jezik) te za neke izborne predmete (Fizika, Biologija, Kemija, Psihologija, Informatika te Politika i gospodarstvo). Također pripreme mogu pohađati i za specifične prijemne ispite koji ih očekuju na Medicinskom, Filozofskom i Arhitektonskom fakultetu te na umjetničkim fakultetima.

„Nekoliko mjeseci prije mature, maturanti smatraju da su najbolje pripremljeni za ispit iz Engleskog jezika (ocjena 3,39 na skali od 1 do 5), a podjednako nepripremljeni za ispite iz Matematike (2,70) i Hrvatskog jezika (2,72). No, pravovremene i organizirane pripreme maturantima mogu pomoći da podignu samopouzdanje te da značajno smanje razinu stresa u finalnim mjesecima prije državne mature. Suradnja s OTP bankom i Coca-Colom te Flixbusom motivirat će ih, nadamo se, na kvalitetniju pripremu i bolji uspjeh na maturi“, izjavila je rukovoditeljica poslovnog područja priprema za državnu maturu u Algebri Gorana Urukalo Čorkalo.