Alexa, kupi mi nešto lijepo

Alexa, kupi mi nešto lijepo

Amazon se uvelike usrećio s Alexom i vjerojatno nadmašio sva očekivanja koja je imao u trenucima kad se odlučio plasirati kroz Echo digitalne uređaje taj digitalni asistent, toliko jednostavan i moćan da osvaja korisnike kao rijetko što prije. Vidi se to i po potrošnji tih istih korisnika na godišnjoj razini i potvrđuje uspjeh Amazona.

Naime, ako se gledaju svi Amazonovi korisnici, na godišnjoj razini u prosjeku svaki od njih potroši tisuću američkih dolara. To je sjajno i čini Amazon platformom koja ima sve što korisniku treba. Ali, postoje i neke bolje brojke za sami Amazon. Primjerice, oni koji su se pretplatili na Amazon Prime u prosjeku potroše na godišnjoj razini 1300 dolara. Također sjajno. No, može i bolje!

Tu dolazimo do vlasnika Echo digitalnih uređaja, kojima je glavna stavka to što imaju Alexu. Dakle, korisnici tih Amazonovih rješenja potroše u prosjeku na godišnjoj razini čak 1700 dolara. To je 70 posto više od prosjeka Amazona i toj kompaniji jasno daje do znanja koliko bi mogla zarađivati ako bi postala globalna priča, a ne prvenstveno rješenje za englesko govorno područje, koje podosta sramežljivo ulazi na tržište gdje se ljudi koriste drugim jezicima.

Još iz kategorije

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

23.02.2019. komentiraj

Popularni alat za kompresiju aplikacija WinRAR, prošlog je mjeseca zakrpao poveći sigurnosni propust, koji je u teoriji omogućavao hakerima postavljanje malwarea na sve verzije softvera unazad 19 godina. Srećom, prošle godine ranjivost je otkrivena od strane Check Point Softwarea i uspješno uklonjena zahvaljujući njegovim stručnjacima.

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

22.02.2019. komentiraj

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prosinac 2018. iznosila je 6 262 kune, što je nominalno niže za 0,1%, a realno više za 0,7% u odnosu na studeni 2018., dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno viša za 4,8%, a realno za 4%. Medijalna neto plaća za prosinac 2018. iznosila 5 425 kuna, a za cijelu 2018. godinu 5 392 kune.

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

22.02.2019. komentiraj

Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog, odgovorili su na upit ICTbusiness.info što se to događa. Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju.