Alexa, kupi mi nešto lijepo

Alexa, kupi mi nešto lijepo

Amazon se uvelike usrećio s Alexom i vjerojatno nadmašio sva očekivanja koja je imao u trenucima kad se odlučio plasirati kroz Echo digitalne uređaje taj digitalni asistent, toliko jednostavan i moćan da osvaja korisnike kao rijetko što prije. Vidi se to i po potrošnji tih istih korisnika na godišnjoj razini i potvrđuje uspjeh Amazona.

Naime, ako se gledaju svi Amazonovi korisnici, na godišnjoj razini u prosjeku svaki od njih potroši tisuću američkih dolara. To je sjajno i čini Amazon platformom koja ima sve što korisniku treba. Ali, postoje i neke bolje brojke za sami Amazon. Primjerice, oni koji su se pretplatili na Amazon Prime u prosjeku potroše na godišnjoj razini 1300 dolara. Također sjajno. No, može i bolje!

Tu dolazimo do vlasnika Echo digitalnih uređaja, kojima je glavna stavka to što imaju Alexu. Dakle, korisnici tih Amazonovih rješenja potroše u prosjeku na godišnjoj razini čak 1700 dolara. To je 70 posto više od prosjeka Amazona i toj kompaniji jasno daje do znanja koliko bi mogla zarađivati ako bi postala globalna priča, a ne prvenstveno rješenje za englesko govorno područje, koje podosta sramežljivo ulazi na tržište gdje se ljudi koriste drugim jezicima.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.