Alexa, kupi mi nešto lijepo

Alexa, kupi mi nešto lijepo

Amazon se uvelike usrećio s Alexom i vjerojatno nadmašio sva očekivanja koja je imao u trenucima kad se odlučio plasirati kroz Echo digitalne uređaje taj digitalni asistent, toliko jednostavan i moćan da osvaja korisnike kao rijetko što prije. Vidi se to i po potrošnji tih istih korisnika na godišnjoj razini i potvrđuje uspjeh Amazona.

Naime, ako se gledaju svi Amazonovi korisnici, na godišnjoj razini u prosjeku svaki od njih potroši tisuću američkih dolara. To je sjajno i čini Amazon platformom koja ima sve što korisniku treba. Ali, postoje i neke bolje brojke za sami Amazon. Primjerice, oni koji su se pretplatili na Amazon Prime u prosjeku potroše na godišnjoj razini 1300 dolara. Također sjajno. No, može i bolje!

Tu dolazimo do vlasnika Echo digitalnih uređaja, kojima je glavna stavka to što imaju Alexu. Dakle, korisnici tih Amazonovih rješenja potroše u prosjeku na godišnjoj razini čak 1700 dolara. To je 70 posto više od prosjeka Amazona i toj kompaniji jasno daje do znanja koliko bi mogla zarađivati ako bi postala globalna priča, a ne prvenstveno rješenje za englesko govorno područje, koje podosta sramežljivo ulazi na tržište gdje se ljudi koriste drugim jezicima.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.