Albert Gajšak gostuje na splitskom Clan Gaming Esport Centru

Albert Gajšak gostuje na splitskom Clan Gaming Esport Centru

Albert Gajšak iz Karlovca koji je svojim MAKERbuino konceptom zaludio svijet, gostuje ove nedjelje (18. veljače) u splitskom Clan Gaming Esport centru. Na višesatnoj radionici koja započinje u 13 sati, Albert će predstaviti poslovni model svog startupa te reći nešto više o jednoj od najuspješnijih Kickstarter kampanja na ovim prostorima pomoću koje je prikupio 100 tisuća dolara za razvoj MAKERbuino konzole.

DIY ("uradi sam") - MAKERbuino igraća konzola posebna je po tome što ju potencijalni igrač mora vlastoručno sastaviti od najmanjeg dijela, kako bi ju u konačnici mogao i igrati. Albertovim riječima, uz detaljne upute, kroz nekoliko sati može ju složiti i dvanaestogodišnjak, a upravo će se u tome uz njegovo osobno mentorstvo moći okušati svi zainteresirani Splićani. Radionica je namijenjena svima, a posebno mladima; srednjoškolcima i studentima zainteresiranim za STEM područja. Ulaz je besplatan, a Clan Gaming osigurat će adekvatan broj konzola.

Albert Gajšak i MAKERbuino predstavljali su Hrvatsku na najvećem svjetskom sajmu tehnologija CES u Las Vegasu, a tom prigodom za oko su "zapeli" i tehnološkom gigantu Amazonu. Albert je uvršten na Večernjakovu listu 30 hrvatskih lidera koji mogu mijenjati budućnost naše zemlje, a nedavno se i premijer Plenković u Europskom Parlamentu javno pohvalio njegovim uspjehom. O njemu i njegovom konceptu zasigurno će se još mnogo čuti, a njegovo prvo gostovanje u Splitu idealna je prilika za sve one koji žele biti u korak s hrvatskom STEM revolucijom, i to kroz druženje, znanje i zabavu.

Još iz kategorije

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

16.06.2018. komentiraj

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

16.06.2018. komentiraj

Ako imate instaliranu barem jednu igricu na svom smartphoneu - i vi ste egamer. Gaming je najbrže rastuća industrija u svijetu, a trenutno je aktivno više od 200 milijuna gamera. Prema nekim istraživanjima svakodnevno igra dvije trećine igrača, a deset posto njih čak 6 do 8 sati. Zanimljivo je i to da u svijetu esporta ima čak 45% žena koje aktivno igraju.

Održan SAP NOW Zagreb

Održan SAP NOW Zagreb

15.06.2018. komentiraj

Prvo izdanje događanja SAP NOW Zagreb, ponovilo je uspjeh svog prethodnika SAP Foruma te okupilo preko 600 domaćih i stranih stručnjaka koji su kroz seriju predavanja, primjera iz prakse i panela raspravljali o budućnosti inteligentnih tvrtki. Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o., koja je naglasila kako se poslovanje budućnosti temelji na pametnom povezivanju ljudi, tehnologija i kompanija.