Albert Gajšak gostuje na splitskom Clan Gaming Esport Centru

Albert Gajšak gostuje na splitskom Clan Gaming Esport Centru

Albert Gajšak iz Karlovca koji je svojim MAKERbuino konceptom zaludio svijet, gostuje ove nedjelje (18. veljače) u splitskom Clan Gaming Esport centru. Na višesatnoj radionici koja započinje u 13 sati, Albert će predstaviti poslovni model svog startupa te reći nešto više o jednoj od najuspješnijih Kickstarter kampanja na ovim prostorima pomoću koje je prikupio 100 tisuća dolara za razvoj MAKERbuino konzole.

DIY ("uradi sam") - MAKERbuino igraća konzola posebna je po tome što ju potencijalni igrač mora vlastoručno sastaviti od najmanjeg dijela, kako bi ju u konačnici mogao i igrati. Albertovim riječima, uz detaljne upute, kroz nekoliko sati može ju složiti i dvanaestogodišnjak, a upravo će se u tome uz njegovo osobno mentorstvo moći okušati svi zainteresirani Splićani. Radionica je namijenjena svima, a posebno mladima; srednjoškolcima i studentima zainteresiranim za STEM područja. Ulaz je besplatan, a Clan Gaming osigurat će adekvatan broj konzola.

Albert Gajšak i MAKERbuino predstavljali su Hrvatsku na najvećem svjetskom sajmu tehnologija CES u Las Vegasu, a tom prigodom za oko su "zapeli" i tehnološkom gigantu Amazonu. Albert je uvršten na Večernjakovu listu 30 hrvatskih lidera koji mogu mijenjati budućnost naše zemlje, a nedavno se i premijer Plenković u Europskom Parlamentu javno pohvalio njegovim uspjehom. O njemu i njegovom konceptu zasigurno će se još mnogo čuti, a njegovo prvo gostovanje u Splitu idealna je prilika za sve one koji žele biti u korak s hrvatskom STEM revolucijom, i to kroz druženje, znanje i zabavu.