Aktivirajte Godmode u Windows 10

Aktivirajte Godmode u Windows 10

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je Windows 10 operativni sustav učinio podosta jednostavnim, ali jedna nepotrebna komplikacija ipak se “uvukla”. Riječ je o razdvojenom Settings i Control Panel izborniku, od kojih svaki sadrži svoje zasebne mogućnosti i kontrole. Iskusnim i manje iskusnim korisnicima to je pomalo zbunjujuće, ali rješenje postoji i zove GodMode (hrv., božji način).

Osnovna funkcija koju nudi jest spajanje svega na jednom mjestu, a postoji još od Windows 7. Najbolje od svega jest što lako svaki korisnik može postaviti u GodMode ono što želi, od sata i kalendara do čišćenja diska. Tako nešto može biti vrlo korisno, a iz nekog razloga nije previše rašireno, kao da Microsoft to želi iz nekog razloga sakriti.

Pa da biste namjestili GodMode prvo se pobrinite da ste na administratorskom računu, potom kliknite desnim gumbom miša na desktopu, potom kliknite na New i na kraju Folder. Nakon toga kopirajte ovo kao ime za taj novi folder: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Morate kopirati apsolutno sve da bi radilo.

I to je to, folder će se "pretvoriti" u control panel ikonicu i otvara se kao sve drugo, klikom mišem. Nakon što se otvori sve je jasnije i vodi korisnika, od administrativnih alata do firewalla, lijepo je posloženo, pregledno.

Idealno je ovo rješenja za sve koji vole imati stvari na jednom mjestu i ne vole nepotrebne komplikacije, koje Microsoft zna često uvrštavati u svoje proizvode, valjda kako bi ugodio novim i starim korisnicima. Sreća je da postoje rješenja koja zaobilaze sve to.

Posebno u ovim trenucima kad se "desetka" nalazi na oko 550 milijuna uređaja diljem svijeta i polako postaje najrašireniji operativni sustav na tržištu, koji Microsoftu daje mnogo slobode i mogućnosti u ruke.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

21.08.2018. komentiraj

Startup Factory kreće s novim, trećim, ciklusom predakceleracijskog programa. Startupe očekuje intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

20.08.2018. komentiraj

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

20.08.2018. komentiraj

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.