Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Foto: Microsoft

Konferencija Advanced Technology Days, koja je ovog tjedna održana u Zagrebu, u svom je trinaestom izdanju zabilježila rekordan broj posjetitelja i održanih predavanja. U dva konferencijska dana 580 sudionika poslušalo je 66 predavanja koja je vodilo 70 stručnjaka.

Posljednjeg dana konferencije predavanja su se odvijala u pet dvorana. Luka Manojlovič predstavio je Deset neophodnih admin trikova za efikasan rad, a Nenad Trajkovski naučio je prisutne kako da konfiguriraju Microsoft Teams za svakodnevni rad. Toni Petrina govorio je o svim ključnim elementima projekta, od pisanja koda do specifikacije, testiranja i dokumentacije.

Ivan Marković pričao je o tome kako i zašto povezati Power BI i ML, a Mustafa Toroman predstavio je „Azure Networking Inside and Out“. Alen Delić tijekom svog predavanja „Gubimo li sigurnosni rat“ naglasio je da se u Hrvatskoj cyber security još ne smatra, a trebala bi se smatrati, top temom. Na panelu GDPR kružok, uz moderatora, Igora Pavlekovića sudjelovali su Luka Gospodnetić, Luka Manojlovič i Alen Delić te su raspravili o nekim važnim pitanjima vezanim uz skoro uvođenje europske regulative o zaštiti osobnih podataka.

Konferenciju su kratkim obraćanjem zatvorili organizatori koji su naglasili važnost održavanja kontakata unutar zajednice tijekom cijele godine te su sve sudionike pozvali da se uključe u rad grupa koje se sastaju diljem Hrvatske. Oni su na kraju zahvalili sudionicima, predavačima, sponzorima i medijskim pokroviteljima na podršci te najavili još veću i kvalitetniju konferenciju sljedeće godine.

Još iz kategorije

Deset perspektivnih startupa dolazi u Zagreb na Shift Money

Deset perspektivnih startupa dolazi u Zagreb na Shift Money

14.11.2018. komentiraj

Konferencija o budućnosti financijskih usluga, Shift Money, održat će se 26. i 27. studenog u Zagrebu. Na njoj će se govoriti o novim načinima plaćanja, blockchainu te revolucionarizaciji zajmova i osiguranja. Na događaju će ujedno sudjelovati i deset perspektivnih FinTech startupa.

Hrvatski roboti izazvali veliki interes u Dubaiju

Hrvatski roboti izazvali veliki interes u Dubaiju

14.11.2018. komentiraj

„Prehrambena i obrambena industrija Hrvatske već su prisutne na ovom tržištu, sada je vrijeme za iskorak i u drugim granama, kao što su IT, industrija i infrastruktura.  Današnji Sporazum o suradnji ne smije i neće ostati mrtvo slovo na papiru, a u tome će naše Komore odigrati ključnu ulogu“ rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić otvarajući gospodarski forum u Dubaiju gdje je najavio i otvaranje Predstavništva HGK u UAE.

Započele prijave studenata za Career Speed Dating

Započele prijave studenata za Career Speed Dating

13.11.2018. komentiraj

Danas su započele prijave studenata za treći Career Speed Dating, spoj poslodavca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER i studentska udruga eSTUDENT. Zainteresirani studenti mogu se prijaviti na službenoj stranici događanja do 30. studenoga, a sam događaj održat će se 13. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.