Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Advanced Technology Days zabilježio rekordna posjećenost i broj predavanja

Foto: Microsoft

Konferencija Advanced Technology Days, koja je ovog tjedna održana u Zagrebu, u svom je trinaestom izdanju zabilježila rekordan broj posjetitelja i održanih predavanja. U dva konferencijska dana 580 sudionika poslušalo je 66 predavanja koja je vodilo 70 stručnjaka.

Posljednjeg dana konferencije predavanja su se odvijala u pet dvorana. Luka Manojlovič predstavio je Deset neophodnih admin trikova za efikasan rad, a Nenad Trajkovski naučio je prisutne kako da konfiguriraju Microsoft Teams za svakodnevni rad. Toni Petrina govorio je o svim ključnim elementima projekta, od pisanja koda do specifikacije, testiranja i dokumentacije.

Ivan Marković pričao je o tome kako i zašto povezati Power BI i ML, a Mustafa Toroman predstavio je „Azure Networking Inside and Out“. Alen Delić tijekom svog predavanja „Gubimo li sigurnosni rat“ naglasio je da se u Hrvatskoj cyber security još ne smatra, a trebala bi se smatrati, top temom. Na panelu GDPR kružok, uz moderatora, Igora Pavlekovića sudjelovali su Luka Gospodnetić, Luka Manojlovič i Alen Delić te su raspravili o nekim važnim pitanjima vezanim uz skoro uvođenje europske regulative o zaštiti osobnih podataka.

Konferenciju su kratkim obraćanjem zatvorili organizatori koji su naglasili važnost održavanja kontakata unutar zajednice tijekom cijele godine te su sve sudionike pozvali da se uključe u rad grupa koje se sastaju diljem Hrvatske. Oni su na kraju zahvalili sudionicima, predavačima, sponzorima i medijskim pokroviteljima na podršci te najavili još veću i kvalitetniju konferenciju sljedeće godine.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

21.08.2018. komentiraj

Startup Factory kreće s novim, trećim, ciklusom predakceleracijskog programa. Startupe očekuje intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

20.08.2018. komentiraj

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

20.08.2018. komentiraj

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.