A1 Adria League s novostima u ovoj godini

A1 Adria League s novostima u ovoj godini

A1 Adria League, profesionalno esport natjecanje timova i igrača iz regije, uvodi nekoliko važnih promjena kako bi se sudionicima i gaming entuzijastima omogućilo još bolji doživljaj esporta. U drugoj, po mnogočemu rekordnoj sezoni, natjecalo se gotovo 1.300 igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Albanije. Odigrano je više od 2.000 mečeva, a pratilo ih je oko 140.000 navijača i gaming entuzijasta preko platforme Twitch, YouTubea, specijaliziranog televizijskog kanala esportsTV, ali i uživo na jednom od najvećih gaming sajmova - Reboot InfoGamer powered by A1 – gdje su se igrala LAN finala u  PC i mobilnim igrama.

Ove godine A1 Adria League imat će dvije sezone (treću i četvrtu). Treća će se igrati u potpunosti online tijekom proljeća i ranog ljeta, dok četvrta počinje nakon ljetne pauze u kolovozu te će završiti velikim LAN finalima na Reboot InfoGameru sredinom studenog.

A1 Adria League će i dalje u sastavu imati četiri igre (dvije za PC te dvije mobilne igre). Fokus će biti na PC “Unatoč promjenama naš cilj ostaje isti: osigurati da esport u našoj regiji dobije značaj i popularnost koju i zaslužuje. Ponosni smo na to što A1 Adria League neprestano raste i razvija se, ali i na činjenicu da smo učvrstili svoju poziciju istinskog predvodnika u ovom uzbudljivom i novom obliku života mnogih naših korisnika. Veseli me i što ćemo ponovno doživjeti sva ona uzbuđenja i strasti koje igrači i timovi iskazuju u svim fazama natjecanja”, poručio je Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

naslovima – Counter-Strike: Global Offensive te MOBA igru Dota 2, koja dolazi kao zamjena prošlogodišnjoj League of Legends. U segmentu s mobilnim igrama imat ćemo dva naslova u kojim će se okušati regionalne zvijezde esporta. To su Clash Royale te još jedna igra koja će biti objavljena naknadno.

Kad je riječ o nagradnom fondu, on je povećan za otprilike 13% te sad iznosi 30.000 eura za 2019. godinu, odnosno za obje sezone. Tako će, primjerice, u 4. sezoni nagradni fond za pojedinu mobilnu igru biti 1.960 eura, dok će pobjedničke ekipe u igrama CS:GO i Dota 2 podijeliti 10.000 eura (5.000 po naslovu).

A1 Adria League je mali, ali važan dio globalnog fenomena esporta. Prema Newzoou, vodećoj kompaniji za analizu i istraživanje gaming i esport tržišta, gaming industrija će zaraditi oko 150 milijardi dolara u 2019. S druge strane, vrijednost esport tržišta, odnosno natjecanja u igranju videoigara će dosegnuti milijardu dolara. Gotovo polovica tog iznosa dolazi od sponzorstava, a četvrtina od medijskih prava.

“U svibnju 2017. godine, kada smo prvi puta najavili A1 Adria Ligu, esport scena u regiji nije bila razvijena kao što je danas. I A1 Adria League i cijela scena značajno su se razvile u posljednje dvije godine. Svjedočili smo sjajnim pričama i imali smo priliku gledati brojne igrače i timove kako ostvaruju regionalne i međunarodne uspjehe. Veselimo se nadolazećim izdanjima Lige te velikim esport uzbuđenjima i pričama o uspjehu”, rekao je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu.

Treća sezona A1 Adria Lige započela je prije nekoliko dana otvorenim kvalifikacijama u mobilnoj igri Clash Royale. U sljedećih pet tjedana svake subote će se održati po jedan kvalifikacijski kup. Četiri igrača s najviše bodova nakon prva tri te isti broj njih nakon druga tri kupa natjecat će se online u Top 8 play-off dijelu natjecanja koje će se održati 22. lipnja. Raspored natjecanja u drugoj mobilnoj igri bit će uskoro objavljen te se očekuje da će biti vrlo sličan.

Natjecanje u 2 PC igre (Dota 2 i CS:GO) počinje 25. svibnja, a bit će organizirano u istovjetnom formatu. Subota će biti rezervirana za Dotu 2, a nedjelja za CS:GO. Bit će dva otvorena kvalifikacijska turnira tijekom kojih će se četiri ekipe izboriti za play-off fazu. Kvalifikacije će se odigrati u tzv. best-of-one formatu i po principu eliminacije, dok će odlučujući četvrtfinalni mečevi biti odigrani u tzv. best-of-three formatu. Uz to, finalisti treće sezone će izboriti ulazak u grupnu fazu 4. sezone! Online play-off faza u igri Dota 2, u kojoj će se osam timova iz kvalifikacija natjecati za 1.925 eura, održat će se 8. i 9. lipnja, dok će play-off faza u igri CS:GO biti odigrana vikend nakon toga za nagradu u istom iznosu.

Četvrta sezona A1 Adria Lige za PC naslove će se sastojati od otvorenih i zatvorenih kvalifikacija, online grupne faze, play-off faze i LAN finala. Kvalifikacije će se najaviti sredinom kolovoza, nakon čega će tijekom rujna i listopada biti organizirana grupna faza. Play-off faza će se održati neposredno uoči LAN finala koje počinje 15. studenog na Zagrebačkom velesajmu. Važno je napomenuti da će najbolje Dota 2 i CS:GO ekipe iz treće sezone izboriti ulazak u grupnu fazu četvrte sezone.

Clash Royale i druga mobilna igra (koja će se najaviti naknadno) će u četvrtoj sezoni imati tjedne kupove i dva mjesečna finala, dok će u LAN finalu četiri najbolja igrača podijeliti 1.500 eura.

Nagradni fond za pojedinu mobilnu igru iznosit će 1.960 eura, dok će 10.000 eura biti osigurano za najbolje CS: GO i Dota 2 ekipe u regiji. Tako će najbolji igrači u 2019. godini imati priliku osvojiti nagrade u ukupnom iznosu od 30.000 eura.

Još iz kategorije

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.

Čak 35 posto Europljana prije odabralo pametni telefon s punom baterijom nego novac

Čak 35 posto Europljana prije odabralo pametni telefon s punom baterijom nego novac

19.07.2019. komentiraj

Pametni telefoni, a pogotovo njihove baterije koje nam pomažu da ispunimo svoje svakodnevne obveze, postali su jedan od glavnih fizičkih, emocionalnih i psihičkih društvenih potreba. To pokazuje i najnovije istraživanje koje je Samsung proveo u suradnji s Atomik Research, neovisnom istraživačkom agencijom.